Aptur critica que la reforma de la Llei turística deixa fora el 50% de l'oferta de lloguer

L'associació creu que és un "greu error" que hi hagi un sostre de places

L'associació d'apartaments turístics, Aptur, denuncia que la reforma de la Llei turística que vol fer el Govern deixa en la il·legalitat el 50% de l'oferta de lloguer turístic, que calculen que són aproximadament 22.000 habitatges. Per Juan Estarellas, president d'Aptur, l'esborrany és "molt millorable", a més de considerar un "greu error" que es fixi un sostre de places perquè no dóna resposta "en absolut" a la realitat del mercat turístic.

Des de l'associació també critiquen el retard amb què s'ha publicat l'esborrany i el fet que es deixi en mans dels consells (a través dels PIAT) el desenvolupament normatiu, ja que així queda redactat un text que no reflecteix la participació dels agents implicats. "Fins a l'aprovació dels PIAT", afirma Aptur, "es mantindrà per a gran part dels propietaris la mateixa situació d' inseguretat jurídica que ha existit fins ara".

Així mateix, l'esborrany té aspectes positius per a l'associació, com informar els inquilins sobre les normes bàsiques de convivència i no permetre llogar habitatges que tinguin menys de deu anys d'antiguitat (tot i que consideren que aquesta norma hauria d'afectar només els plurifamiliars).

En qualsevol cas, Aptur espera que es puguin realitzar canvis abans de l'aprovació definitiva de la modificació, de manera que el text acabi recollint "unes reclamacions que no són només les dels propietaris, sinó també les d'una gran part del sector econòmic, que veu en el lloguer vacacional una excel·lent oportunitat per redistribuir la riquesa que genera el turisme".

 

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF