Publicitat
Publicitat

PART FORANA

Relleu a la batlia de Santa Margalida

Joan Monjo (CxSM-El Pi) substitueix Martí Torres (PP) i presidirà l'Ajuntament dos anys i mig

Aquest dimecres, a les 12 h, l'Ajuntament de Santa Margalida elegirà Joan Monjo (CxSM-El Pi) com a batle del municipi en substitució de Martí Torres (PP), qui dimití del càrrec dilluns a vespre. Es complirà així l'acord de governabilitat que començà el juny de 2015, mitjançant el qual regionalistes i conservadors han de compartir la batlia, any i mig per al PP i dos anys i mig per a la coalició de Joan Monjo.

Per la seva banda, la coalició SUMA (5), que agrupa socialistes, nacionalistes i independents, presentarà Antoni Reus com a candidat al ple d'elecció de nou batle. Serà per a SUMA un acte de reafirmament de la seva condició de llista més votada a les eleccions municipals de 2015, en què obtingué el 30% dels vots, malgrat que no va poder repetir la batlia dels quatre anys anteriors, atès que es va formalitzar 'in extremis' un acord entre CxSM-El Pi (5) i PP (4). La quarta formació que integra el Consistorí margalidà és Can Picafort Unit (CPU), amb tres regidors.

El PP, tot i perdre vots a les eleccions passades, i sent la tercera força, ha gestionat la batlia durant any i mig. Per part seva, CxSM és el segon grup polític més votat i el seu màxim dirigent, Joan Monjo, fou el principal soci de govern del centreesquerra durant el mandat 2011-2015. Emperò, les discrepàncies en el darrer terç de mandat van propiciar un allunyament de la formació de Monjo, a qui el canvi de soci li permetrà ara accedir a la batlia, després de molts anys dins la política municipal.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 12/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF