Publicitat
Publicitat

El GOB troba un “disbarat” el projecte de club de polo de luxe

El projecte es construiria en els terrenys de l'hotel rural de la Casa del Virrei

L’entitat ecologista GOB es va mostrar ahir contrària al “projecte disbarat” de construcció d’un complex esportiu destinat a la pràctica del polo (un esport sense tradició a Mallorca) en una finca rústica situada entre Inca i Sencelles. Aquest projecte, que fou presentat dimecres passat per un grup d’inversors privats estrangers, es construiria en els terrenys de l’hotel rural de la Casa del Virrei.

Llei Delgado, també

El projecte que es va presentar a Inca s’empara en la Llei turística, impulsada per l’exconseller Carlos Delgado. De la mateixa manera que ho fa el projecte de velòdrom i hotel que Grande ha presentat a Son Bauló, la construcció del club de polo es justificaria amb la disposició addicional 19, que permet l’activitat en sòl rústic de “grans equipaments esportius, recreatius, culturals o de qualsevol altre ús que clarament contribueixi a la desestacionalització”, sotmesa a la prèvia declaració d’interès general.

Segons indiquen els ecologistes, Inca “es deixa endur” per projectes que li prometen riqueses a costa del territori, “en comptes de tenir una planificació estratègica que permeti a la seva indústria local diversificar-se i subsistir”. Per demostrar-ho, posen exemples com el “projecte fantasma” de parc temàtic que es va projectar a la falda del puig de Santa Magdalena, o la ronda nord, que segons argumenten destrossarà l’encant de “la poca zona rural” que queda al municipi.

El GOB alerta que tota l’illa tendeix cap a aquest modus operandi : la pèrdua de sòl agrari per créixer en sòl industrial i sòl destinat a usos turístics “elitistes per a aquells que s’ho puguin pagar. El projecte presentat a Inca comprèn tres camps de polo, un de doma, una clínica veterinària... en una superfície de 150.000 m2.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF