Mobilitat
Part Forana 10/05/2024

A Santa Eugènia urgeixen mesures per pacificar la carretera que travessa el nucli

La via actua com una espècie de frontera entre els veïns de la zona del Puget i la resta del poble, on hi ha l’escola

Joan Socies
2 min
Reunió dels representants de l'Ajuntament de Santa Eugènia,, la Policia Local i tècnics del Consell de Mallorca

Santa EugèniaAquest dimecres, la Plataforma Perill Ma-3040 de Santa Eugènia tornava a denunciar que un camió havia pegat a un balcó d'una casa. Un dia després, l'Ajuntament de Santa Eugènia es va reunir, a peu de carretera, amb els tècnics de carreteres de la Direcció Insular d'Infraestructures del Consell de Mallorca.

"L'objectiu —han explicat des de l'Ajuntament a les xarxes socials— és millorar la seguretat de l'Ma-3040". És per això que l'equip de govern municipal, liderat pel batle, Pep Lluís Urraca, ha posat damunt la taula diverses mesures de pacificació de la carretera i reducció de la velocitat. El volum de trànsit és constant, camions i tota classe de vehicles travessen el poble, cosa que provoca les queixes dels veïns d'aquest indret i, de fet, la carretera actua com una espècie de frontera entre els veïns de la zona del Puget i la resta del poble, on hi ha l'escola, l'Ajuntament o altres serveis.

Fa uns mesos l'ARA Balears ja publicà que més de 5.000 vehicles creuen cada dia el poble de Santa Eugènia. Aquesta xifra es pot incrementar en moments puntuals. De fet, també publicà l'aparició de la Plataforma Perill Ma-3040, integrada per veïns i veïnes dels carrers de l'Aljub i la Balanguera de Santa Eugènia que també han denunciat l'elevada velocitat dels vehicles que travessen el poble.

Propostes

Les propostes que l'Ajuntament explicà aquest dijous als tècnics del Consell inclouen: la reducció del tonatge dels vehicles que passen per la via; la instal·lació d'illetes per disminuir la velocitat; l'establiment de freqüències alternatives al semàfor i, a més, considerar la possibilitat d'instal·lar càmeres.

Ara, segons informà l'Ajuntament, "registrarem per escrit totes aquestes propostes i esperam una resposta per escrit per part de les autoritats corresponents", en referència al Consell de Mallorca.

De fet, el Consell de Mallorca i el seu conseller de Carreteres, Fernando Rubio, ja estan al cas de la situació que viu Santa Eugènia. En una visita a la vila del Pla, tant la Plataforma com el mateix batle de Santa Eugènia van reclamar unes solucions a les quals el conseller insular es va comprometre.

Fins i tot, més recentment, en el ple del passat mes de març es va aprovar sol·licitar al Consell de Mallorca, al seu Departament de Carreteres, una proposta per treure el trànsit del nucli urbà.

stats