Mobilitat
Part Forana 03/04/2024

Santa Eugènia reclama al Consell la redacció d’un projecte per treure el trànsit del poble

Asseguren que és una reclamació històrica dels veïns

Joan Socies
2 min
Un dels carrers de Santa Eugènia on l'ajuntament vol que es prohibeixi el trànsit rodat

Santa EugèniaEl darrer ple municipal de Santa Eugènia aprovà amb la majoria de vots –un regidor de l’equip de govern es va abstenir– sol·licitar al Consell de Mallorca, al Departament de Carreteres, una proposta per treure el trànsit del nucli urbà.

Aquesta és una petició que reivindiquen els veïns de la localitat, que ja s’han organitzat en una plataforma per aconseguir treure el trànsit dels carrers de l'Aljub i de la Balanguera, que a la vegada formen part de la carretera Ma-3040. Aquesta via registra un elevat nombre de cotxes i camions que hi circulen i que creuen cada dia el poble de Santa Eugènia.

El batle de Santa Eugènia, Pep Lluís Urraca, explicà durant l’exposició de la moció presentada per la batlia al ple que “en la junta de govern del 13 de febrer d’aquest mateix any ja acordàrem sol·licitar per escrit al Consell de Mallorca la redacció d’un projecte per treure el trànsit del nucli urbà”. D’aquesta manera, la proposta aprovada en el ple del passat mes de març reforça la sol·licitud ja feta.

Així, en la proposta s’explica que, atesa la situació que viuen els veïns de Santa Eugènia, i de manera especial els dels carrers de l'Aljub i la Balanguera, i les constants i reiterades queixes dels veïns per l’existència d’un gran volum de trànsit, es fa necessària l’adopció de solucions viables, com pugui ser treure el trànsit del nucli urbà. Entre els motius també s’hi assenyala la proximitat de l’escola i, per tant, l’ús de la via per part dels nins i nines que accedeixen al centre escolar, a més d’estar-hi ubicada l’aturada de bus dels joves que van a l’IES.

Així, finalment l’acord aprovat pel ple preveu “sol·licitar al Departament de Carreteres del Consell de Mallorca una proposta de projecte per treure el trànsit rodat del nucli urbà de Santa Eugènia”. Com hem dit, la moció no es pogué aprovar per unanimitat, ja que el regidor Arnau Miralles, de l’equip de govern es va abstenir.

stats