Cotxe elèctric
Suplements 21/10/2021

Xiaomi tindrà un cotxe elèctric assequible el 2024

L’empresa tecnològica xinesa destinarà més de 8.520 milions d’euros al desenvolupament d’un cotxe elèctric

1 min
Primera imatge del cotxe elèctric de Xiaomi

Després d’haver-se fet un lloc al mercat dels telèfons mòbils gràcies a una gamma de productes de qualitat acceptable a un preu assequible, el gegant tecnològic xinès Xiaomi vol repetir la jugada en el camp del cotxe elèctric amb l’anunci d’un primer vehicle de zero emissions de cara a l’any 2024.

El cotxe elèctric de Xiaomi (encara no sabem si serà un SUV o una berlina) serà un vehicle assequible, que tindrà un preu base al voltant dels 13.000 euros a la Xina i que també estarà disponible en altres mercats com l’europeu a un preu per determinar.

Xiaomi fabricarà el seu primer cotxe elèctric a la Xina, i hi ha anunciat una inversió de 8.520 milions d’euros per tenir enllestit el seu producte en només dos anys i mig. El que no ha transcendit és si Xiaomi comptarà amb algun gran fabricant automobilístic xinès ja establert, com ara Great Wall.

El fet de ser un cotxe desenvolupat per Redmi –la filial electrònica de Xiaomi, responsable del seu sistema operatiu– és tota una garantia des del punt de vista tecnològic, i aquest primer SUV de la multinacional xinesa utilitzarà el sistema operatiu MIUI, propietat del gegant tecnològic asiàtic, que serà l’encarregat de gestionar tot el sistema electrònic i de connectivitat del vehicle. A més, aquest sistema operatiu té integrat el català entre els idiomes disponibles per al seu funcionament.

Amb aquest cop d’efecte, l’empresa tecnològica xinesa avança als seus competidors d’Apple, que fa molts anys que treballen en el projecte del seu propi cotxe iCar, que de moment encara no té data definitiva.

stats