Cotxe elèctric
Suplements 31/03/2021

Xiaomi fabricarà cotxes elèctrics

El gegant xinès de la telefonia mòbil anuncia oficialment el seu salt a la indústria de l’automòbil

2 min
Xiaomi Pentium T77

Després de sorprendre tothom i conquerir una porció important del mercat amb els seus dos patinets elèctrics i un ciclomotor elèctric a la venda a la Xina, l’estratègia de Xiaomi passa ara per fer el pas a la indústria de l’automòbil elèctric, després del seu anunci d'intencions –amb un prototip inclòs– ara fa un parell d'anys, per bé que en aquell cas va anunciar un SUV amb motor de combustió i no pas elèctric, com és el cas.

El gegant asiàtic crearà una filial específica dins del conglomerat Xiaomi encarregada de desenvolupar vehicles elèctrics de zero emissions, els quals també disposaran d’una important càrrega tecnològica i connectivitat, tal com s’espera d’aquest fabricant electrònic.

L’anunci l’ha fet el director executiu de Xiaomi, el xinès Lei Jun, que també serà l’encarregat i CEO de la divisió automobilística, que comptarà amb una inversió inicial de 10.000 milions de iuans, uns 1.500 milions d’euros al canvi actual, una quantitat important però tampoc desorbitada dins de la indústria automobilística, on els costos de desenvolupament i producció de vehicles nous es compten per centenars de milions d’euros.

La relativa escassa inversió de Xiaomi s’explica pel fet que probablement Xiaomi ja ha tancat algun acord de joint venture amb algun gran fabricant xinès, aprofitant la seva experiència i instal·lacions existents i aportant el know-how de l’apartat tecnològic i múscul financer. En aquest sentit, Reuters apunta que Xiaomi ja hauria tancat una aliança amb Great Wall, la filial de cotxes elèctrics del gegant automobilístic xinès Ora.

Per acabar, caldria saber si el cotxe elèctric de Xiaomi serà una realitat només a la Xina o si en un futur també s’atrevirà a fer el pas a altres mercats, com el nord-americà o l’europeu, on la competència promet ser molt més dura que al gegant asiàtic.

stats