La teva 'foodie' de capçalera

El restaurant coreà de Barcelona on van les estrelles del K-pop

El Pocha, ubicat a l'Eixample, és un lloc perfecte per tastar el que es menja actualment a Corea del Sud

4 min
Comensals gaudint d'un àpat al restaurant Pocha.

Ja em disculpareu que comenci parlant de famosos, però és que qui va anar al restaurant va ser l'estrella, el líder de la banda BTS. Per a qui no estigui surfejant l’onada coreana, BTS és el grup de música que ha trencat absolutament tots els rècords. És un fenomen únic al món. Les seves fans es fan dir ARMY, que significa exèrcit, i creieu-me que no voldríeu importunar els seus soldats. L’integrant que va visitar el restaurant que avui ens ocupa és RM (nom artístic de Kim Nam-joon). A banda de ser el cantant principal de BTS, ja fa un temps que ha encetat la seva carrera en solitari i no li va gens malament. Si avui us en parlo, és perquè el lloc que va triar RM és a l’Eixample de Barcelona i val molt la pena.

“Al principi venien molts coreans que viuen a Barcelona, però d’un temps ençà venen molts catalans”, diu la propietària, Ro Byul-nim, Nim per als amics. El restaurant es diu Pocha i el trobareu al carrer Provença (entre Aribau i Enric Granados). Una pocha a Corea del Sud és un restaurant informal, una mena de xiringuito de ciutat, molt sovint al mig del carrer. És un lloc econòmic on es menja i es beu alcohol amb els amics després de la feina. Ara, la pocha que avui ens ocupa és un restaurant una mica més refinat, si bé és cert que el que s’hi serveix és el que es menja actualment a Corea del Sud.

Una barreja de 'soju' i cervesa.

Com ho detectem? Per exemple, en els plats populars que inclouen formatge, un ingredient que no és propi de la cuina tradicional coreana i que ara els agrada afegir en alguns plats superpopulars com el tokpokki (pasta d’arròs de la mida d’un macarró, amb salsa lleugerament picant). El tokpokki és un menjar típic de carrer i que consumeixen especialment estudiants. Al Pocha trobareu diversos dels hits que tenen èxit arreu, com el pollastre fregit a l’estil coreà. Si sou dels que mireu ficció coreana, us retrobareu amb diverses de les preparacions que heu vist.

Una carta assequible

La carta del Pocha té dos avantatges molt grans. Està pensada per a persones que no necessàriament en coneixen les menges. Hi ha fotos, una petita descripció i avisa quan pica. Si no podeu sofrir el picant, no patiu perquè l’establiment té prou plats deliciosos i zero picants. El segon avantatge que té la carta és que el personal que treballa al restaurant és molt conscient que sovint cal guiar els comensals a l'hora de triar i els ajuden amb molt de gust. Responen les preguntes i fan propostes. No penseu ni que serà difícil demanar ni que no trobareu coses que us agradin. Un plat deliciós que recomano amb vehemència és el japche, que són fideus de moniato. Una delícia.

Pollastre fregit a l'estil coreà.

També hi ha plats que coneixeu d’altres tradicions gastronòmiques, com els mandu, que són crestes de l’estil gyoza. O els jeon, que són com truites fregides. En tenen de calamar, gambetes i verdures, o bé la de kimchi. De fet, la qüestió del kimchi mereix que ens hi aturem un moment. El kimchi és el nom genèric que es fa servir per a les verdures fermentades, el mètode de conservació per excel·lència a Corea. Normalment és de col però no sempre. Al Pocha fan el seu kimchi casolà i, si us agrada, el venen també en pots perquè us l'emporteu a casa. I no només venen kimchi, també la salsa que posen a l’amanida de benvinguda, la del pollastre fregit o la salsa picant. Per tant, el Pocha es pot convertir també en un proveïdor per al vostre rebost.

Un altre apartat que té molt d’èxit en aquest “pub”, com el descriu la Nim, és l’oferta de begudes alcohòliques. Makkoli, que és vi d’arròs, i que es beu en un vol metàl·lic ample –aneu amb compte que entra com si res–. Soju, que és el licor que ells beuen amb una mena de gots petitons tipus xarrup. És molt més lleuger del que pot semblar. En tenen de molts tipus, també dels que estan aromatitzats amb fruita. I serveixen també la beguda que beuen els joves, que barreja soju amb cervesa i que es diu somaek (la suma de soju i maekju, que vol dir cervesa). En la mateixa línia de fer begudes populars, també serveixen totes les versions de cocteleria que beuen a Corea.

La Nim i el seu marit, el Joo In-hui, que és cuiner, es troben la mar de bé a Barcelona. Animats per l’èxit del Pocha, que ha fet sis anys, s’han animat a obrir un nou establiment a Roger de Llúria (a l’altura de Gran Via) especialitzat en barbacoa coreana. Es diu Seoul Nadri. Si és cosa de l’In-hui i la Nim, l’haurem d’anar a tastar.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats