Suplements 25/01/2021

Com es fa el filet de vedella al pebre verd? Recepta del cuiner Joel Castañé, del restaurant La Boscana

Trinitat Gilbert Martínez
2 min
Com es fa el filet de vedella al pebre verd? Recepta del cuiner Joel Castañé, del restaurant La Boscana

El cuiner del restaurant La Boscana, Joel Castañé, revela com preparar a casa una recepta clàssica de l'alta cuina dels anys 80 i fins i tot dels 90. Recomana fer-la amb vedella, amb els talls del filet, però també amb altres carns.

Vedella al pebre verd

Ingredients per a 6-8 persones

1 o 1,5 kg de vedella (filet, entrecot...)

Sal

50 g de mantega

50 g d'oli d’oliva verge extra DO Garrigues

Per a la salsa

10/20 g de pebre verd (la quantitat varia segons el gust)

Whisky (o brandi)

50 g de crema de llet (opcional)

Mostassa de Dijon (opcional)

Per a un brou de carn de 150 ml

500 g d'ossos de vedella

3 l d'aigua mineral

Sal i pebre

Elaboració

  • Per començar, salpebreu els talls de carn i tot seguit marqueu-los, banda i banda, en una paella amb mantega i oli d’oliva. A la mateixa paella hi fareu la salsa al pebre verd un cop hàgiu segellat la carn, i l’hàgiu reservat fora de la paella.
  • Per fer la salsa, tireu a la paella el pebre verd i un raig de whisky (o brandi). Flamegeu la salsa amb l’ajut d’un bufador de cuina. Vigileu quan la flamegeu perquè la flama tirarà amunt, i cal anar amb compte especialment per l'extractor, que no es cremi. Tot seguit tireu-hi caldo de vedella, que haureu preparat prèviament bullint els ossos amb aigua mineral. Reduïu-ho a foc baix, és a dir, la salsa ha d’agafar cos i el gust del pebre verd. Al cap d’uns minuts de fer la reducció tireu-hi una mica de crema de llet. També es pot fer la salsa sense fer-ne ús. I un altre ingredient opcional és la mostassa de Dijon, que donarà també més gust a la salsa.
  • Talleu la carn a trossos, i ara poseu-la a dins de la cassola, on heu fet la salsa al pebre verd. Escalfeu-la i que s’hi barregi tot.
  • Ja podeu fer el plat. Podeu acompanyar-lo amb patates fregides o amb cebes. Com més us agradi.

Bon profit!

stats