La teva ‘foodie’ de capçalera
Suplements 04/02/2022

Més enllà del sushi

3 min
La teva ‘foodie’ de capçalera Més enllà del sushi

BarcelonaMés d’un cop m’he trobat amb persones que diuen que no els agrada el menjar japonès. Evidentment que a cadascú li agrada el que li agrada, però en la majoria dels casos, quan indago una mica més, la resposta sol ser que no els agrada “menjar peix cru”. Parlen de sushi i de sashimi, que és una part molt petita de la fascinant gastronomia nipona. De fet, una de les sorpreses que t’emportes quan visites el Japó és que de sushi n’hi ha, però és una mil·lèsima part del festival que hi trobes. Per sort, a casa nostra hi ha restaurants japonesos de molts tipus: us en proposo tres de molt autèntics, regentats per japonesos i que no pivoten sobre el sushi.

El Mikasa, al carrer del Comte Borrell (tocant a la Gran Via), té una carta fantàstica. Si no en teniu ni idea, no us atabaleu amb els noms dels plats, perquè tenen la carta amb fotos. A banda, tot i que els gustos poden ser diferents, el que mengeu pot ser molt reconeixible: verdures en tempura, gyozes, arròs, fideus, carn arrebossada... Tot en les versions més populars japoneses. A més, tenen una carta de temporada que canvien a cada estació i a la qual afegeixen uns quants plats i postres. Al migdia, entre setmana, fan un menú copiós i molt complet per 9,95 euros. A banda, les pintures a la paret fetes per un artista japonès són molt boniques i entretingudes de mirar. Com diuen a la carta, “no tenim sushi però som autèntics”.

Plat del restaurant Una mica de Japó

L’Una mica de Japó és un tresor que pot passar desapercebut. Al carrer Aragó (un cop s’ha fet estret) hi trobem aquest minirestaurant que recorda molt els que pots trobar a Tòquio. Darrere la barra, una mare i un fill que fan delícies autèntiques talment com si fossis a més de 10.000 quilòmetres. A les parets del local hi ha la llista del que preparen, però si no sabeu què demanar hi ha una solució perfecta: el bento. Potser el nom no us diu res, però és una imatge que deveu haver vist moltes vegades: aquella mena de capsa-carmanyola amb diversos compartiments. Vindria a ser un plat combinat. Així no cal pensar què demanar si no domineu la gastronomia nipona. El que hi van posant va variant, així que si hi aneu sovint anireu tastant coses diferents, sobretot pel que fa a la carn i el peix. L’arròs, les algues i el trosset de truita hi són sempre. El servei és ràpid, eficaç i amable. Una perla per als que en volen saber més i per als enyorats del País del Sol Naixent.

Plat del restaurant Fukitaka Teppan Okonomiyaki

A Badalona, prop del carrer del Mar, hi trobem una especialitat típica d’Hiroshima: l’okonomiyaki. Molts cops es descriu aquest plat com “la pizza japonesa”. A veure, de pizza no en té gaire, sempre he pensat que és més aviat una truita. És boníssima i fa de bon compartir. El trobareu al Fukitaka Teppan Okonomiyaki. Abans havien estat a Barcelona, al carrer Minerva (on ara hi ha el magnífic Berbena), i per sort els he retrobat. A la carta hi ha més coses a banda del plat estrella. Per exemple, l’últim cop que hi vaig anar tenien unes figues en tempura que hi cantaven els àngels. També hi podeu tastar bon sake.Kampai!

DECLARACIÓ D’INTENCIONS

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats