Menú de maridatge efímer
Suplements 01/12/2022

Un maridatge amb rom? És possible

De l'1 al 15 de desembre el restaurant estrellat Atempo ofereix un menú en què marida amb còctels a base de Ron Barceló Imperial

3 min
Colomí a l'ast amb ravioli de la seva carn i salsa de bolets confitats.

Els restaurants estrellats acostumen a oferir un maridatge amb els seus menús de degustació. Aquest maridatge sol ser fet a base de vi. Però què passaria si el maridatge fos fet a base de rom? Aquest exercici és el que han fet el restaurant Atempo, que té una estrella Michelin i està dirigit per Jordi Cruz, i Ron Barceló. Des de l'1 fins al 15 de desembre es podrà provar aquest menú únic.

Ron Barceló té la seva gamma Imperial de rom envellit, i cada dècada en llança un de nou, que ha estat reposant 20 anys en bota. Aquest any acaba de sortir l'Imperial Premium Blend 40 aniversari, del qual només hi ha 600 ampolles a Espanya. Aquest licor és la cirereta del pastís del menú i es pot tastar quan s'arriba a les postres, però no comencem la casa per la teulada.

El menú està compost de còctels amb base de rom i molt diferents entre ells que han estat dissenyats per acompanyar la teca. Els ha creat el mateix sommelier de l'Atempo, Donald Myerston Hermelin. El primer plat està inspirat en el pa amb tomàquet. Consisteix en un macarró de pa caramel·litzat amb sofregit picant i crema d'alfàbrega. El segueix una ostra a l'andalusa amb brou de bolets i rom. Per acompanyar aquests dos plats el còctel que han inventat està fet de Ron Barceló Imperial Onyx amb xarop d'alfàbrega, essència de gaspatxo, suc de llima i sal d'api. Una mena de Bloody Mary molt més refrescant i amb poca presència alcohòlica.

Ostra a l'andalusa i brou, acompanyats d'un còctel de rom i gaspatxo.
Bunyol de pastanaga amb comí i tonyina.

El segon combinat té base de Barceló Imperial, vi olorós de Xerès, suc de iuzu, taronja i citronel·la. Està pensat per acompanyar dos plats: la mantega noisette, caviar i pa de pinzell; i la cànula d'alga nori amb salmó i soja en textures. La tercera parada del menú dissenyat per Jordi Cruz consta de gambot a la sal, consomé de col llombarda, musclos i suc de les seves corals a l'estragó; i l'ou de Gruyère, sopa de ceba concentrada i vainilla de Tahití. Aquests dos plats van acompanyats d'un Ron Sour.

Les darreres elaboracions van maridades per un elegant còctel de textura cremosa amb base de Barceló Onyx, vi de Jerez, ametlla, bíter de taronja i xarop de farigola. Ideal per acompanyar la parpatana de tonyina a la royal amb alls guisats fermentats i crema d'ametlles; el bunyol de pastanaga al comí amb ventresca de tonyina curada; i el colomí rostit amb ravioli de les seves carns i salsa de bolets confitats.

Gambot a la sal, brou de col llombarda i musclos.
Ampolla de Barceló Imperial 40 aniversari.

Tanca el menú un exquisit suflé gelat de xocolata amb gelat de cacau i els petits fours. És en aquest punt que es pot degustar el rom més exclusiu, el Premium Blend 40 aniversari, que ha estat doblement envellit i ha reposat en botes de roure francès durant anys.

  • 9 plats salats
  • 1 postres
  • petit four
  • 4 còctels de maridatge
  • 1 copa de rom Premium Blend 40 aniversari
  • Preu: 210 per persona. Només cal reservar prèviament.
stats