Suplements 03/05/2022

Què llegirem aquesta nit?

Novetats editorials de literatura infantil

3 min
Propostes per llegir abans d'anar a dormir
1.
La gran diferència

I. Cardona / G. Zaragüeta

Pol·len Edicions

La gran diferència

La gran diferència és un conte sobre l’origen del patriarcat. Un bon dia la Principesa del regne de Lutunia es cansa de rentar els mitjons dels ciutadans del país i el seu conseller, en Machiav, li proposa un pla: es proposa dividir la societat lutuniana, fins ara diversa i igualitària, en dos grans grups. A partir d’aleshores, separaran els Lutunis de les Lutunes i les segones començaran a canviar el seu dia a dia irreparablement. La història, amb mirada feminista, ens remet a conceptes com ara la diferència, la desigualtat, la construcció de les identitats, els cossos o la divisió sexual del treball. Recomanat a partir de 5 anys.

2.
La foca del senyor Cleghorn

Judith Kerr / M. Donat

Ed. Meraki

La foca del senyor Cleghorn

Aquesta és la història del Charlie, una petita foca ganuda i entremaliada a qui li encanta xipollejar dins d’una banyera i pescar peixos al vol. Però també és la història del senyor Cleghorn i de la senyora Craig, i d’una pila d’animals que vivien en un zoològic a punt de tancar. La foca del senyor Cleghorn conté la inconfusible sensibilitat de la ploma de Judith Kerr, una de les escriptores i il·lustradores més admirades del Regne Unit. Un relat que divertirà i emocionarà a petits i grans. Recomanat a partir de 8 anys.

3.
On és l'Estel·la? Història de Catalunya

Xevidom

Comanegra


On és l'Estel·la? Història de Catalunya

Aquesta vegada ha anat més lluny que mai, l’Estel·la! Ja teníem ganes que ens l’expliqués, aquest viatge, i per fi la tenim de tornada! Intrèpida i amant de la història del país, un bon dia l’Estel·la va agafar la màquina del temps i no s’ha aturat fins ara. La Catalunya prehistòrica, la ibera, la romana, la modernista, la republicana, la dels Jocs Olímpics... i fins i tot una escapada al futur, ha arribat a fer aquesta noia! Recomanat a partir de 4 anys.

4.
Compta amb la Katherine

H. Becker / D. Phumiruk

Ed. Joventut

Compta amb la Katherine

Un àlbum que ens trasllada al meravellós univers matemàtic de Katherine Johnson, geni matemàtica que es va assegurar que l’Apollo 13 tornés sa i estalvi a casa. Des dels inicis de la Katherine com a estudiant talentosa fins a les fites com a destacada matemàtica a la NASA, Compta amb la Katherine és la història d’una innovadora dona afroamericana que no només va calcular allunatges, sinó que al mateix temps va salvar vides i va contribuir enormement a la història. Recomanat a partir de 7 anys.

5.
Rínxols d'Or i els tres ossos

Olivier Douzou / T. Duran

Ed. Kalandraka

Rínxols d'Or i els tres ossos

Una versió moderna i innovadora del conte clàssic Rínxols d’Or i els tres ossos, carregada d’humor i creativitat, amb una estètica gens convencional que sorprendrà a grans i petits. Recomanat a partir de 5 anys.

6.
Un ou és silenciós

D. Hutts Aston / S. Long

EntreDos Ed.

Un ou és silenciós

Aquest àlbum il·lustrat de coneixements descobreix als infants, de manera amena i divertida, més de 60 tipus d'ous i tot de curiositats interessants relacionades. Què hi ha dins d'un ou? Tots els ous tenen la mateixa mida? I la mateixa forma? Sens dubte, una guia fascinant, ideal tant per llegir a casa com a l'escola o a la biblioteca. Recomanat a partir de 5 anys.

7.
Quasi ho sé fer! A taula

M. Martí / X. Salomó

Combel Ed.

Quasi ho sé fer! A taula

Una col·lecció per a petits lectors que mostra com la vida és un constant "quasi ho sé fer", ja que créixer pot ser tot un repte: seure a taula és un aprenentatge necessari, però sovint difícil, per als més petits. La col·lecció presenta amb humor i tendresa les rutines diàries des de dos punts de vista: en una cara del llibre hi ha l'intent del protagonista per fer-ho bé i a l'altra, la versió de les rutines diàries ja apreses. Recomanat a partir de 3 anys. 

8.
UAAAU! Recursos per apropar l'art a l'aula

Koala Art for Kids / L. Vera

Ed. Mediterrània

UAAAU! Recursos per apropar l'art a l'aula

Un llibre pensat per al professorat, però del qual gaudiran molt totes les criatures! Hi trobareu propostes artístiques fàcils, econòmiques i sostenibles. Assessorament sobre materials i equipaments que faran de les vostres aules autèntics tallers d’art. Fils conductors que us portaran a explorar diferents universos creatius. I consells per atrevir-vos a experimentar sense complexos! 

9.
Vint-i-set dinosaures

Teresa Muñoz

Estrella Polar

Vint-i-set dinosaures

Una commovedora història de superació que explica la història del Nil, que fa un temps que no està bé. Li costa concentrar-se a l'escola, i amb els amics i companys la cosa tampoc no rutlla gaire, a excepció del Roc, el seu millor amic, i de la seva gossa Lily, que sempre li fa costat. Ja fa més d'un any que va morir el seu pare i des d'aleshores tot ha empitjorat. De vegades pensa que s'ha tornat boig. Se'n sortirà, amb tot plegat? Recomanat a partir de 9 anys. 

10.
La colla dels 11

Rocío Bonilla

Animallibres

La colla dels 11

El nou àlbum de Rocío Bonilla, una història valenta sobre els límits de la por i el respecte en les relacions d'amistat. Està protagonitzada per un peixet que s'adona que una colla que és temuda no és una veritable colla, perquè en les colles de veritat, cadascú hi compta i tothom és respectat. Una història sobre la força del grup i la importància del pensament i les decisions que prenem com a individus. Recomanat a partir de 4 anys. 

stats