La teva 'foodie' de capçalera
Suplements 05/04/2023

Un "festival" de peix i marisc per 36 euros

Dins el Mercat de Sant Antoni de Barcelona hi ha un restaurant popular a preus assequibles

2 min
La safata del "Festival" del Casa Blanca.

Tots tenim un grupet de persones amb gustos afins que ens anem recomanant restaurants els uns als altres. Com a fan de la teca que se serveix dins els mercats municipals, l'altre dia li estava dient a un d'aquests amics amb gustos similars que havia de donar una oportunitat a l'Hermós, al Mercat de la Llibertat. I ell, veí de Sant Antoni, va contraatacar: "Ho saps, que hi ha un lloc boníssim dins del Mercat de Sant Antoni?". Doncs no, no ho sabia. Així que vaig anar a tastar-lo. I això és el que em vaig trobar.

El restaurant es diu Casa Blanca i tenen una clientela fidel. S'omple de gom a gom, així que per dinar diria que és millor anar-hi a primera hora o cap al tard (obren de dilluns a dissabte de 8 a 20 h). Tot i estar dins el mercat, ocupa un bon espai, i hi ha taules i cadires com en un restaurant, no és de l'estil barra en una parada o dels que tenen taules altes i tamborets com passa en altres restaurants de mercat. La decoració és eclèctica i el servei força ràpid i diligent.

Només arribar ens van servir una tapa de caragols de mar cortesia de la casa. Si jo ja aplaudeixo amb les orelles quan em porten olives, imagineu-vos la reacció que vaig tenir quan vaig veure que arribava closca. Vam mirar la carta atapeïda d'opcions, però al costat teníem un matrimoni molt trempat que eren habituals i ens van fer dues recomanacions que vam seguir al peu de la lletra. Carxofes llescades fregides amb pernil de gla, i de segon el "festival", que en el nostre cas va consistir en una safata amb navalles, escopinyes, musclos, gambes, escamarlans, caragols de mar i gall de Sant Pere. El que hi posen a la safata pot variar en funció del dia, però és molt completa i té un preu de 36 euros. És un segon per a dues persones, i tant el nom com el preu ens va semblar la mar d'ajustat.

Les carxofes llescades amb pernil de gla del Casa Blanca.

Més enllà de les eleccions que van fer els nostres veïns per nosaltres, al Casa Blanca tenen una carta amb moltes opcions. Des de bombes amb calamar, botifarra negra i allioli de kimchi, fins a salmó marinat amb pebre rosa o canelons de rostit amb beixamel trufada, xai de Tremp amb pebrots rostits o la freginada de lluç i cabratxo amb salsa tàrtara. Com que també tenen un obrador de pastisseria, les postres les porten amb una safata i són temptació pura. El que ofereixen és rebosteria clàssica.

Després d'haver-hi anat vaig descobrir que aquest restaurant havia guanyat una edició del Joc de cartes com a millor restaurant de cuina catalana dins un mercat. No sé si és el millor, però és una molt bona opció si sou per la zona de Sant Antoni. Si ja coneixeu Can Vilaró, que us queda ben a prop, aquesta és una alternativa guanyadora especialment si sou amants del peix i del marisc.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats