Hortalissa i fruita, de bracet

Amanida de carbassó i préssec a la planxa

La recepta d''Els fogons de la Bordeta'

2 min
Amanida de làmines de carbassó i préssec a la planxa

L'autora del blog i el compte d'Instagram Els fogons de la Bordeta, Sandra Marquié, explica com preparar a casa una amanida que combina una hortalissa i una fruita de temporada, el carabassó i el préssec. A la fruita li dona un toc de planxa, perquè en ressalti els sabors, i el carbassó el talla a làmines fines. I hi ha més passos, perquè l'amanida sigui ben refrescant.

Ingredients

  • 2 carbassons
  • 2 préssecs grocs
  • 100 g de formatge feta
  • 30 g de pistatxos pelats

Per la vinagreta

  • 1 llimona 
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre

 Elaboració

  1. Talleu els carbassons a làmines fines amb l’ajuda d’una mandolina o bé d’un pelador. És molt important que siguin làmines primes, perquè així es podran amarar bé de la vinagreta. Ara bé, si ho preferiu també podeu tallar el carbassó a rodanxes, i llavors podeu col·locar-les a la safata de forma concèntrica.
  2. Si opteu per tallar-les a làmines, col·loqueu-les una per sobre de l’altra en una safata. Feu-ho en línia recta o bé en diagonal, com us agradi més. 
  3. A part, talleu els préssecs a llunes, i marqueu-los una per una en una planxa que haureu posat al foc amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra. La planxa exalçarà el gust del préssec, que combinarà amb el punt vegetal del carbassó.
  4. Quan estiguin marcats tots els trossos de préssec, retireu-los i deixeu-los refredar en un plat. És important que us assegureu que estan freds abans de continuar amb el pas següent.
  5. Quan siguin freds, poseu-los a sobre del carbassó, també amb la forma que més us agradi.
  6. Ara serà el moment d’esmicolar-hi per sobre el formatge feta (també podeu optar per un altre formatge al vostre gust) i tirar-hi uns pistatxos que prèviament haureu picat en un morter. Si ho preferiu, també podeu inclinar-vos per pinyons, avellanes o nous.
  7. Per acabar, el punt final, la vinagreta, essencial per amorosir l’amanida. En un got de batedora emulsioneu el suc d’una llimona amb l’oli, la sal i el pebre. Quan tingueu a la textura desitjada, reserveu-la. Guardeu-vos també els talls de la llimona, perquè en fareu servir la pell per al pas final.
  8. Tireu la vinagreta per sobre de l’amanida just en el moment que l’aneu a menjar. No ho feu abans, perquè el resultat final seria diferent. De fet, fins i tot podeu servir l’amanida sense la vinagreta i que cadascú se la tiri al seu gust al moment de menjar.
  9. Finalment, ratlleu-hi una mica de pell de la llimona que heu fet servir per a la vinagreta.

Carbassó

És una bona hortalissa per a l'estiu perquè és hidratant. Un percentatge ben alt del seu pes total és aigua. A més també destacat perquè conté una vitamina preuada i desitjada, la C, la qual, entre altres propietats, intervé en el funcionament del sistema immunitari.

Préssec

Com el carbassó, gran part del seu pes total és aigua. També aporta fibra, sobretot si es menja amb pell, i menjar-ne està relacionat amb la bona salut de la vista, la pell i els cabells.

Pistatxo

Menjar pistatxos vol dir ingerir ferro, calci, fòsfor i potassi, entre moltes altres propietats. És baix en sucres, i és desitjat perquè és una font de proteïna vegetal molt saludable.

stats