Mixologia

50 Best Bars: la cocteleria Sips de Barcelona és la millor del món

La quarta cocteleria del món és la Paradiso, que va aconseguir la primera posició l’any passat

2 min
La cocteleria Sips ha aconseguit la segona posició en el rànquing anglès dels 50 Best Bars

La cocteleria Sips, situada al carrer Muntaner de Barcelona, és la millor del món. I la Paradiso la quarta, segons The World’s 50 Best Bars 2023, el rànquing que va començar fa quinze anys i que funciona amb el mecanisme conegut de la seva llista bessona, el dels 50 millors restaurants del món, que compta amb vint-i-una edicions.

La cocteleria Sips (nom anglès que vol dir glop), situada al carrer Muntaner, es va inaugurar el juny del 2021 i des de llavors ha atret públic local i estranger. Els seus còctels creatius, com el Buble, expliquen bé el projecte de dos dels propietaris del Sips, Marc Àlvarez i Simone Caporale: és fet amb fruita de la passió, vodka, cafè i vainilla i destaca visualment per les bombolles, comestibles i de gustos diferents. De fet, els còctels del Sips declinen amb freqüència tres conceptes bàsics: les olors, el gust i la presentació.

El còctel Buble, que combina vodka, cafè amb vainilla i fruita de la passió.

Amb el Buble a la mà s’entén el subtítol amb què els socis van batejar el Sips: “High culture coctails, elevating the drinking experience” (alta cultura dels còctels, que eleven l’experiència del beure). Com afirma Simone Caporale, “l’ambient de la cocteleria també està molt estudiat, perquè volem que no hi hagi fronteres entre els bàrmans i els clients”. Justament Caporale, com a bàrman, sap què vol dir situar-se a la part alta del rànquing anglès, perquè mentre treballava al bar de l’hotel The Langham, a Londres, va aconseguir ser el número u durant quatre anys seguits. 

A la carta del Sips també hi ha els còctels clàssics, que anomenen els “revisitats”, que també tenen una gran demanda per la seva trajectòria coneguda per tots els públics. "Tant els uns com els altres tenen preus que giren al voltant de 14 euros", indica Marc Àlvarez, que barreja la passió per la beguda amb el coneixement científic de la biologia, grau que va estudiar. Després de treballar durant anys per al cuiner Albert Adrià, dins el grup El Barri, es va establir pel seu compte i va aliar-se amb Caporale per a dos projectes nous, el Sips i també el Boadas del carrer Tallers de Barcelona.

Per la seva banda, la cocteleria Paradiso, situada al carrer Rere Palau de Barcelona, té Giacomo Gianotti i la seva dona, Margarita Sader, com a cares visibles, i rere les bambolines hi ha els empresaris Lito Baldovinos i Enric Rebordosa, del Grup Confiteria, amb divuit establiments a la ciutat de Barcelona, com La Confiteria (al carrer Sant Pau), que va ser l’origen del grup i també dels còctels; el bar Muy Buenas, i el Cafè del Centre.

Un dels còctels de Paradiso.
stats