Societat 12/02/2019

Valtònyc: "M’agradaria que Oltra mirés als ulls a la meva mare i li digués que hauria de venir a veure’m a la presó"

L'exdiputat Albano Dante Fachin també ha retret a la política valenciana les seves paraules

Ara
2 min
Valtònyc al sortir dels jutjats de Gant al setembre

ValènciaEl músic Josep Miquel Arenas, conegut com Valtònyc, ha recriminat a la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, les crítiques que la líder de Compromís ha dedicat a Carles Puigdemont a qui ha acusat de dedicar-se a anar pel món "fotent-se bons menjarots i penjant-ho a Twitter" mentre Oriol Junqueras "és a la presó".

Per a Valtònyc, les paraules d'Oltra banalitzen la situació de l'expresident a Bèlgica, la de la resta dels polítics catalans i la seva pròpia. "M'agradaria que Oltra mirés als ulls a la meva mare i li digués que per tenir principis i ser d’esquerres, millor hauria de venir a veure’m a la presó, dispersat a 500 quilòmetres de casa i en règim FIES perquè m’acusaven de terrorisme per una cançó".

Carta d'Albano Dante Fachin

A les crítiques a la vicepresidenta valenciana també s'ha sumat l'exdiputat de Podem Albano Dante Fachin, que ha escrit una carta a Oltra en què ha defensat que és "preferible marxar" que no patir "la injustícia". Per al polític català, si Oltra o qualsevol altre dirigent valencià "li plantés cara" a l'estat espanyol per defensar una causa justa "li cauria el mateix que li ha caigut" a Puigdemont i seria "perseguit pels mateixos", que el situarien en "la disjuntiva d'anar a la presó o sortir corrent lluny de casa teva".

Mónica Oltra va fet aquestes afirmacions per valorar el que considera les diferents actuacions de Puigdemont i Junqueras i les diferències entre "la dreta i l'esquerra". Per a la portaveu del Consell, "la dreta es tapa les vergonyes sempre amb les banderes" i els seus "principis són els diners i el poder", mentre que "l'esquerra té principis i ètica".

stats