Societat 25/07/2018

La jove valenciana presumptament captada per una secta es reuneix amb el seu pare i es mostra "afectuosa i receptiva"

El canvi d'actitud de la jove podria facilitar el seu retorn a Elx

Daniel Martín
2 min
Patricia Aguilar (c) carregant un bebè acompanyada per dues dones i quatre nens que també van ser trobats per la policia en una secta de la ciutat de Sant Martí de Pangoa, a la regió de Junín, a la selva del Perú

ValènciaAlberto Aguilar i la seva filla, la jove valenciana que va ser suposadament captada pel líder d'una secta perquè abandonés casa seva, a Elx (Baix Vinalopó), i fugís al país andí el gener del 2017 han pogut finalment reunir-se després que la Patricia acceptés la trobada sol·licitada pel seu progenitor. Així ho ha fet públic avui la família mitjançant un comunicat en què asseguren que l'encontre ha sigut molt positiu. "Des d'un primer moment la connexió entre pare i filla ha sigut molt bona, s'han rebut amb un abraçada i han conversat durant un llarg període de temps".

La família també ha explicat que la Patricia va poder parlar amb la seva mare i el seu germà a través d'una vídeotrucada, que la jove es va interessar per l'estat de la resta de la família i que es va mostrar "molt receptiva i tranquil·la", a més de "molt afectuosa". En el comunicat, els progenitors han manifestat el seu sentiment "d'esperança i alleujament" davant la nova actitud de la Patricia.

La família s'assegura que el retorn de la jove a Elx depèn ara dels tràmits administratius, ja que al naixement del fill de la Patricia no va assistir-hi cap metge i, per tant, no compta amb un certificat mèdic per al registre del nadó. Aquest és un procés legal que requereix de 60 dies (finalitzarà l'últim dia de juliol).

Tot i que la nacionalitat peruana del nadó podria dificultar el trasllat de la jove al País Valencià, la possible concessió de la pàtria potestat del nadó de manera temporal als pares de la Patricia, fins que la jove es recuperi del seu presumpte estat de captació, podria facilitar que es traslladessin a Elx.

Captada en una web esotèrica

Patricia Aguilar va ser trobada sola i tenint cura de diversos menors, entre ells la seva filla de dos mesos, en una casa de la zona selvàtica de Chanchamayo, dins del municipi de San Martín de Pangoa. A diversos quilòmetres va ser capturat el considerat líder de la secta coneguda com a Gnosis, Félix Steven Manrique, que estava acompanyat de dues dones, una d'elles embarassada de vuit mesos, "molt primes i amb senyals de violència", segons la portaveu de la família de Patricia Aguilar, Noelia Bru.

El presumpte captor, que es presentava com un guru, va conèixer Aguilar quan era menor d'edat en una web esotèrica i la va convèncer perquè deixés la seva família i s'unís a ell al país andí, cosa que la jove va fer el 7 de gener del 2017, ja amb 18 anys.

Des de llavors, Aguilar, que ara té 19 anys, vivia amb Manrique i les altres dues dones identificades com a Paola Vega Passano, de 42 anys, i Maryori García Valverde, de 29 anys, que també havien perdut el contacte amb els seus familiars.

stats