Societat 17/09/2020

El comitè de vaga de l'EMT i la direcció trenquen les negociacions i continua la vaga indefinida

L'empresa critica els treballadors perquè no reprenen l'activitat habitual i mantenen els serveis mínims

Ara Balears
2 min
Imatge de la vaga de xofers de l'EMT / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaEl comitè de vaga dels conductors de l'Empresa Municipal de Transports i la direcció de l'EMT no aconsegueixen arribar a un acord amb les exigències sindicals i el comitè de vaga dona per tancades les negociacions i manté la vaga indefinida.

Segons han informat fonts del comitè de vaga de l'EMT a l'ARA Balears, durant aquest dijous, en la quarta jornada de negociacions, no s'ha aconseguit arribar a cap acord en els quatre punts que separaven els treballadors, l'empresa municipal i l'Ajuntament tot i "les concessions que han fet els treballadors per posar punt final a la vaga i poder restablir el servei de transport públic".

Des del comitè de vaga han remarcat que la direcció de l'empresa s'ha negat a acceptar les condicions dels treballadors, tot i "haver rebaixat les pretensions amb l'objectiu d'arribar a un acord". El comitè ha criticat també que la resposta a totes les seves peticions era "no, no i no" i ha remarcat que "ens hem trobat amb un mur que negava qualsevol proposta".

Per part seva, l'Empresa Municipal de Transports contradiu la versió del comitè de vaga i assenyala que només un punt, el sistema de torns durant els caps de setmana i els festius instaurats al taller de l’EMT, els separa de l'acord per desconvocar la vaga. Davant aquesta situació i la ruptura de les negociacions, l'Ajuntament de Palma ha informat que el punt de les negociacions en què no s'ha arribat a cap acord està en mans de la justícia i ha criticat l'actitud dels treballadors de fer vaga "en moments tan complicats". “En aquestes circumstàncies tan complicades no podem cedir en punts que suposin un cost econòmic inassumible. Avui el pressupost públic està per ajudar els que més ho necessiten i sortir com més aviat millor d'aquesta crisi a la nostra ciutat", ha sentenciat el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau.

Cal recordar que aquest mateix dijous, el batle de Palma, José Hila, ha advertit els treballadors de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) que l'Ajuntament no pot destinar més doblers a l'empresa i ha criticat l'actitud dels treballadors, ja que, segons el batle, no és "solidari fer una vaga indefinida en aquests moments de pandèmia" i ha remarcat que "ja hi haurà temps per reclamar". "No els podem donar tot el que demanen", ha sentenciat Hila.

stats