Societat 04/12/2020

Les unitats Covid Exprés ja han donat cita per fer-se una PCR a més de 900 illencs que tornen pel pont

Aquestes centrals es troben a Son Dureta, Inca i Manacor

Ara Balears
1 min
Una treballadora sanitària fa una PCR a un resident de la zona de Son Gotleu. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaUn total de 924 balears que viuen a la Península ja han demanat cita a l'IB-Salut per fer-se una prova PCR gratuïta pel pont de la Constitució, segons ha informat l'agència Efe. La central Covid-19 dona cites als residents de les Illes des de principi de setmana perquè puguin acudir a algunes de les unitats Covid Exprés després dels seus viatges. Aquestes unitats es troben a Son Dureta, Inca i Manacor.

Segons les dades de l'IB-Salut, fins aquest divendres dematí s'havien donat ja 320 cites a Mallorca; 294 a Menorca; 281 a Eivissa i 29 a Formentera. El número de telèfon on poden demanar-la és el 900 100 971.

Una de les coordinadores de la central, la infermera d'Atenció Primària Vicky Pascual, ha explicat que la s'ha rebut molta demanda d'aquestes proves i que ha estat necessari reforçar la unitat de Manacor. Pascual considera bona la resposta dels residents que tornen a les Balears i ha destacat que aquest protocol és "una mesura de seguretat per a la gent que ve i per fer front al virus".

Si bé el protocol només és per als qui arriben a l'Arxipèlag procedents d'altres comunitats autònomes, Pascual ha explicat que també és possible aplicar-ho als qui viatgen entre les Illes, com havia demanat el Consell de Menorca per als estudiants que arriben de Mallorca. La infermera ha apuntat que en cas que es produeixin sol·licituds d'aquest tipus "s'atendrà cada cas i es faran PCR si és necessari".

stats