Les escoletes privades i municipals podran obrir a partir de dia 27

Els centres educatius del Govern començaran les tutories presencials aquest mateix dia. Educació ja ha fet públic l'esborrany del protocol de la fase 2 del desconfinament

Falten set dies perquè els centres educatius i les escoletes privades i municipals tinguin el protocol definitiu d'actuació per a la segona fase del desconfinament. La Conselleria d'Educació preveu que la versió definitiva es publiqui al BOIB dimarts, 26 de maig, de manera que la resolució entrarà en vigor l'endemà. Els col·lectius educatius, els ajuntaments i els consells insulars ja en tenen l’esborrany (que es pot consultar aquí) i tenen fins al 22 de maig, dos dies, per presentar-hi al·legacions.

Segons la Conselleria d'Educació, el document incorpora les aportacions fetes després de les reunions amb els representants dels diferents col·lectius i s’ha adaptat la proposta inicial de la Conselleria a l’ordre emesa per part del Ministeri. Cal recordar que el sindicat STEI s'ha mostrat contrari a fer qualsevol activitat educativa presencial durant el que queda de curs, mentre que la Conselleria d'Educació preveia que els alumnes d'alguns cursos poguessin tornar a les aules, en grups de com a màxim cinc, per fer-hi tutories.

L'STEI està en contra de fer les tutories presencials durant el que queda de curs

Es tracta del segon esborrany que presenta la Conselleria d'Educació per explicar com es durà a terme la desescalada, que ha publicat al web de la Direcció General de Planificació, juntament amb documentació on s'indiquen els criteris d'actuació, en relació amb els treballadors, la neteja i les mesures de protecció. Crida l'atenció que no hi hagi informació sobre l'actuació en cas de detecció de possibles casos de covid-19 entre l'alumnat. Des de la Conselleria, fins ara, s'ha parlat de l'habilitació d'un espai per apartar els infants o els adults amb símptomes compatibles amb el coronavirus.

El protocol estableix, entre altres coses, que es limitaran les hores de permanència del professorat al centre a les tutories presencials, i es durà a terme la resta de la jornada, incloent-hi les reunions i les tasques de coordinació, fent teletreball, sempre que sigui possible. Pel que fa a l'ensenyament de 0-3 anys, s’organitzaran torns per al temps d’esplai al pati, en franges horàries diferents segons l'edat, i en cas que sigui necessari, es delimitaran zones amb una capacitat que garanteixi la distància i s’intentarà evitar el contacte físic.

D'altra banda, el document també explica que es podran emprar els jocs de pati quan s’autoritzi la utilització de jocs dels parcs municipals o similars i que els jocs d’aigua es permetran sempre que es mantingui la distància mínima de seguretat.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF