Societat 13/07/2020

Els turistes contagiats per covid-19 seran atesos per les clíniques privades

L'IB-Salut s'assenyala com un dels motius d'aquesta decisió l'experiència en l'atenció de persones estrangeres d'aquests centres sanitaris

Ara Balears
1 min
El Govern obligarà a utilitzar sempre la mascareta quan se surti al carrer.

PalmaEls turistes que donin positiu en les proves del covid-19 seran atesos a les clíniques privades, segons ha confirmat l'ARA Balears i va avançar el diari Última Hora. L'IB-Salut explica que un dels motius és la seva experiència en l'atenció de pacients estrangers.

La directora assistencial de l'IB-Salut, Eugenia Carandell, ha explicat que estan preparant un conveni amb les clíniques privades perquè s'encarreguin d'aquesta cobertura. També ha assegurat que es crearà una central covid-19 de la medicina privada per atendre els turistes en quatre idiomes i rastrejar els contactes estrets, i que aquesta centraleta estarà permanentment coordinada amb la centraleta covid-19 de la sanitat pública.

Fins ara els estrangers que venien a les Illes amb assegurança de viatge poden decidir si van a la sanitat pública o privada, però l'objectiu és tenir controlada la seva atenció. Les persones que no tinguin assegurança seran ateses per la sanitat pública.

stats