Societat 08/03/2021

TUI preveu que les Balears comencin a rebre turistes alemanys a mitjan abril

El touroperador anuncia que el país germànic llevarà les restriccions amb l'Arxipèlag per la bona situació sanitària de les Illes

2 min
Turistes a l'aeroport de Son Sant Joan

PalmaEl touroperador TUI preveu que els alemanys comencin a volar a les Balears a mitjan abril perquè les restriccions del govern germànic amb l'Arxipèlag afluixaran "en una o dues setmanes" per la bona situació sanitària de les Illes. Així ho ha dit el conseller delegat de la companyia, Sebastian Ebel, després de la reunió amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Turisme i Treball, Iago Negueruela. El conseller delegat no espera que la reactivació sigui fins a partir de la segona quinzena d'abril o principi de maig, tot i que el seu grup "està disposat a incrementar l'oferta de vols en una setmana si la demanda incrementa", ha exposat.

Ebel també ha apostat per allargar la temporada fins a l'hivern. "És probable que tinguem una major incidència de visitants a l'octubre, novembre i per Nadal", ha dit el conseller delegat de Tui, qui també ha apuntat que amb el confinament les famílies han pogut estalviar i que "estaran disposades a anar de vacances".

Per part seva, Negueruela ha subratllat que les Balears "són una de les regions turístiques europees millor posicionades per recuperar l'activitat", ja que tenen una incidència acumulada baixa. No obstant això, ha insistit que la desescalada serà lenta. "No es tracta d'arrancar la temporada com més aviat millor, sinó de començar-la bé", ha puntualitzat Negueruela. Ha indicat també que l'Executiu espera que el turisme es posi en marxa a l'estiu "amb mesures de seguretat i bones xifres epidemiològiques que donin confiança als clients".

Per tal de poder tenir temporada turística, TUI ha demanat al Govern rapidesa en el pla de vacunació, una aposta decidida pels corredors aeris segurs i implementar un passaport de vacunació que doni garanties sanitàries als ciutadans de destinacions turístiques com les Balears.

stats