Administració digital
Societat 21/08/2023

Els tributs locals es podran pagar amb Bizum si l'import no supera els 1.500 euros

El pagament per Bizum està actualment implementat per a dispositius mòbils

ARA Balears
2 min
Pagament de tributs per Bizum

PalmaTots els tributs locals i autonòmics es podran pagar a través de Bizum a partir d'aquest dilluns al portal de l'Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB), sempre que l'import sigui menor de 1.500 euros. Aquesta forma de pagament se suma així a les ja vigents via telemàtica (a través de la banca electrònica de les entitats col·laboradores o amb targeta bancària), segons ha informat en nota de premsa la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació.

En el cas del Bizum, una vegada s'hagi triat aquesta opció, el contribuent que estigui adherit a la seva entitat bancària introduirà el número de mòbil i s'obrirà la passarel·la de pagaments del banc per acceptar-lo i autoritzar-lo. Una vegada fet, es podrà accedir al justificant corresponent i descarregar-lo. Pel que fa als tributs autonòmics, a través del portal web de l'ATIB el 2022 es van generar un total de 580.123 models, 499.809 dels quals van ser per un import inferior a 1.500 euros (un 86%).

Des que ha començat l'any, s'han fet 348.088 models, 303.139 dels quals han estat per un import inferior a 1.500 euros (87%). Per exemple, quant a l'impost corresponent a transmissió de vehicles i altres mitjans de transport, el 2022 es van pagar 57.748 autoliquidacions de menys de 1.500 euros i, des de l'1 de gener d'enguany, 35.881. De taxes autonòmiques de les conselleries i organismes de l'Administració de les Illes, el 2022 foren 246.493 i, des del primer de gener de 2023, fins a 148.970.

En relació amb els tributs i altres recursos municipals, la recaptació dels quals correspon a l'ATIB, es podrien pagar per Bizum un total aproximat de dos milions de rebuts. El pagament per Bizum està actualment implementat per a dispositius mòbils, per pagar a través de l'aplicació de l'ATIB (disponible a les plataformes oficials de descàrrega App Store i Google Play per a dispositius que utilitzen els sistemes operatius IOS i Android, respectivament) únicament els tributs locals i les taxes autonòmiques de totes les conselleries. Ara, s'hi afegeixen tots els tributs autonòmics, com la transmissió de vehicles i l'ecotaxa en el cas d'habitatges vacacionals.

Informació dels béns immobles i vehicles

També s'ha posat en funcionament a la seu electrònica de l'ATIB un nou mòdul que permet als interessats accedir a la informació dels seus béns immobles i vehicles a les Balears. A través d'aquest mòdul, es poden consultar, entre altres dades, el valor de referència dels béns immobles, que està determinat, si escau, pel cadastre, que té la consideració de base imposable de l'Impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, i de l'Impost sobre successions i donacions.

Així mateix, en el cas que correspongui a l'ATIB la recaptació dels tributs municipals de cobrament periòdic (rebuts), relacionats amb els béns immobles o vehicles, també es pot accedir a la informació dels rebuts. Per accedir a aquest mòdul és necessari identificar-se prèviament, ja sigui a través del codi de contribuent de l'ATIB o amb certificat digital, DNI electrònic o Cl@ve.

stats