Societat 22/06/2022

El Tribunal rebutja la declaració de Penalva i Subirán en el cas Cursach

La Sala sí que ha admès com a prova un vídeo de Sbert declarant davant Penalva

ARA Balears
1 min
El jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán.

PalmaEl Tribunal del cas Cursach ha rebutjat que el jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán declarin en el judici. En concret, es considera que "no és necessària la seva declaració", ja que "amb l'examen de les actuacions és més que suficient", segons ha informat Europa Press. A més, la magistrada Samantha Romero ha sostingut que el Tribunal ha de prendre "una posició de garantia" perquè "podrien causar-los un greu perjudici quan estan sent investigats en un altre procediment".

La d'aquest dimecres ha estat la sisena sessió del judici i ha arrancat amb l'admissió per part de la Sala dels testimonis dels acusats en la fase d'instrucció aportats per la Fiscalia. Amb tot, han assenyalat que, en cas que es vulnerin els drets fonamentals, "s'actuarà en conseqüència".

A més, entre les proves admeses també hi ha la declaració que l'empresari i 'mà dreta' de Cursach, Bartolomé Sbert, va fer davant del jutge del cas en aquell moment, Manuel Penalva. El vídeo es remunta a l'any 2017 i en ell es pot sentir com Sbert declara que "se sent indefens, alguns testimonis estan mentint i els investigadors encara els creuen cegament". En el moment en què s'ha reproduït el vídeo, Sbert ha sortit de la sala.

17 acusats a la banqueta

Un total de 17 acusats estan asseguts en la banqueta després que el primer dia, el Tribunal absolgués sis dels 24 inicialment encausats. En els primers cinc dies de judici, els advocats han basat les seves peticions principalment en l'absolució dels seus representats, la nul·litat de la instrucció judicial i la suspensió de l'obertura de judici oral. Fins i tot alguns han assenyalat la por o el terror que han patit en els primers anys de la investigació.

stats