Detenen 27 persones que han arribat en tres pasteres a les Balears

Dues de les embarcacions s'han localitzat a Mallorca i una a Formentera 

Tres pasteres han arribat a les costes de les Balears durant la matinada d'aquest dijous: dues a Mallorca i una a Formentera, segons ha informat la Delegació del govern de les Illes. Després de la seva arribada, han detingut un total de 27 persones. 

La primera embarcació ha estat detectada pel Sistema Integrat de Vigilància Exterior a la una de la nit, en concret, al sud-est de l'arxipèlag de Cabrera. El Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil ha interceptat aquesta embarcació de cinc metres d'eslora amb deu homes a bord que han estat posats a disposició de la Policia Nacional.

Augment sense precedents de l'arribada de pasteres a les Balears

També han estat arrestats set immigrants més que han creuat el Mediterrani en una segona embarcació que ha arribat a la zona del cap Blanc, a Mallorca. La Guàrdia Civil ha posat en marxa un dispositiu de recerca per trobar la resta dels ocupants. Finalment, la tercera embarcació s'ha localitzat a la platja de Can Marí, a Formentera, on s'han detingut un total de deu persones durant aquest matí. 

Més de 150 migrants i 35 desapareguts 

Més de 150 immigrants, alguns d'ells menors, han estat rescatats des d'anit quan intentaven arribar a les costes espanyoles a bord de diverses embarcacions. Salvament Marítim continua la cerca d'una altra que ha arribat prop de Canàries amb 35 persones a bord. 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF