Societat 19/04/2021

Tanca el Hat Bar

L'establiment, que es va popularitzar arran de la polèmica que hi va haver amb la presidenta del Govern, no ha resistit a la crisi que viu el sector

ARA Balears
2 min
Entrada del Har Bar.

PalmaEl Hat Bar, que es va popularitzar arran del polèmic episodi que va viure la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha tancat les portes a causa de la crisi que viu el sector per les restriccions derivades de la pandèmia del covid-19, segons ha informat l'agència Efe. Aquest dilluns migdia s'hi ha produït el desnonament que va ordenar un jutjat de Palma i, mentre la Policia Judicial el supervisava, hi han anat quatre veïns per veure què passava.

Alguns han lamentat el tancament, però d'altres se n'han alegrat perquè així acaben els vespres d'insomni pel "desgavell i renou que feien fins ben entrada la matinada". Un d'ells ha explicat a l'agència Efe que el propietari de l'establiment va haver de pagar, segons li va assegurar ell mateix, una multa de 7.000 euros per l'incident amb la presidenta i que, a partir d'aquell moment, va perdre molta clientela.

Un altre ha explicat que Armengol viu a la zona i que, des d'aquell vespre dels fets, no l'han tornada a veure passejant amb el seu ca pel carrer del Sant Esperit, on només resisteixen a la crisi una botiga de menjar per endur, una altra de fotos i la sauna Spartacus. D'aquesta manera, el Hat Bar se suma a la llista dels locals que han hagut de tancar després de 13 mesos de pandèmia i restriccions.

Cal recordar que el passat 22 d'octubre el diari Última Hora va publicar que a les 2 h la nit del 6 al 7 d'octubre varen veure la dirigent socialista defora del bar, que varen sancionar per excedir l'horari d'obertura fins a la 1 h. Aleshores, les restriccions del Govern per contenir l'expansió del virus establien que el toc de queda començava a la 1 h de la matinada. Però l'acta de la Policia Local estava signada a les 2.30 h, fet que en principi demostrava que la presidenta va incomplir la normativa.

Tot i això, la versió de l'Executiu autonòmic sempre ha estat que Armengol hi va ser fins "al voltant de la una". En un comunicat oficial, el Govern va explicar que la presidenta havia assistit a un sopar de feina i que després va anar a un altre local amb part dels seus acompanyants. "En el moment de sortir, el director general de Comunicació es va acubar per la medicació que rebia des d'aquella mateixa setmana per ansietat laboral", i la presidenta i els acompanyants varen esperar que es recuperàs. Segons aquesta versió, aquest fet explicava que encara fossin davant l'establiment quan hi va arribar la Policia Local, avisada pels veïns, cap a les dues.

stats