Societat 22/10/2020

Un home que s’identificà com a policia telefonà a un denunciant del Hat Bar per demanar-li vídeos de la nit que hi va ser Armengol

El presumpte agent va cridar des d'un telèfon de l'Ajuntament de Palma, però fonts del Consistori asseguren que no saben res d'aquesta recerca

Kike Oñate
3 min
Entrada del bar Hat, a prop del domicili de Francina Armengol.

PalmaUn home que s'identificà com a agent de la Policia Local de Palma ha telefonat insistentment a un veí que havia denunciat els renous del Hat Bar la nit que hi va ser Francina Armengol per demanar-li si tenia vídeos de l'incident. La presidenta va ser al local la nit del 6 al 7 d'octubre fins "al voltant de la una de la matinada" –l'hora màxima d'obertura dels locals que estableixen les restriccions anticovid–, segons ha admès el mateix Govern aquest dijous. El presumpte policia, segons ha pogut comprovar l'ARA Balears, va telefonar des d'un número de l'Ajuntament de Palma, però fonts del Consistori asseguren que no saben res d'aquestes cridades.

L'home que es va identificar com a agent va fer la primera trucada al veí del Hat Bar el mateix dia 7 d'octubre, la nit següent dels fets, a les 22.20 h. El presumpte policia no va quedar content amb la primera cridada i hi va insistir deu minuts després, tornant a demanar-li imatges dels fets. I encara hi va tornar a insistir ahir, dimecres, a les 18.55, quan el cas ja era portada a diversos mitjans de comunicació. "Em sorprèn que després de deu anys denunciant els problemes que causa el bar m'hagin telefonat tant els darrers dies per saber si en tenim vídeos", explica el veí.

El suposat agent va afirmar que trucava per fer "un seguiment dels renous i aldarulls", però el veí destaca que li va demanar amb insistència si tenia material gràfic de la intervenció policial del 7 d'octubre. El presumpte policia local sabia a qui telefonava perquè aquest mateix veí havia denunciat el renou que hi havia al carrer, davant del bar, la matinada que hi va anar la presidenta. En concret, ha explicat que va cridar la Policia Local poc abans de les dues de la matinada i que els agents hi varen arribar cap a les 2.14 h.

El veí assegura que va reconèixer la presidenta a la cantonada de l'hostal Costa Brava, a uns 20 metres del bar. Afirma, però, que no pot assegurar si sortia o entrava de l'establiment, tampoc si duia la mascareta posada. Afegeix que en una de les ocasions que va guaitar pel balcó aquella matinada va veure a la porta del bar un home que semblava estar malament, i que estava acompanyat, però no per la presidenta. Això encaixaria amb la versió del Govern, que assegura que quan partien del bar "el director general de Comunicació va patir un desmai produït per la medicació que rebia des d'aquella mateixa setmana per ansietat laboral", i Armengol i els acompanyants varen esperar que es recuperàs. Segons aquesta versió, això explica que encara fossin davant de l'establiment quan hi va arribar la Policia Local, avisada pels veïns, cap a les dues de la matinada.

Diversos veïns varen veure la presidenta

Maria Magdalena Coves i Pedro Femenías viuen a l'edifici que està davant del bar Hat, i també varen reconèixer la presidenta de les Balears. Tampoc no poden concretar, però, si duia mascareta. "La vàrem veure, però no em podia imaginar que pogués estar relacionada amb tot això", asseguren. Lamenten que fa molts anys que al barri hi ha queixes per les molèsties causades quan tanca el local, perquè la gent queda a la porta. La matinada del 7 d'octubre també varen telefonar a la policia juntament amb la resta de veïns de la comunitat i els agents hi varen arribar "molt ràpid", segons diuen, i afegeixen que ja eren passades les dues de la matinada.

Dos veïns més que viuen davant del bar, en canvi, expliquen que no varen veure la presidenta. "Fa temps que hi ha problemes, però ara que ha passat això és quan interessa", explica un a través de l'intèrfon. Mentre que l'altre afirma que li "sap greu" tot el que ha passat amb Armengol. El tresorer de l'Associació de Veïns del Banc de l'Oli, Joan Petro, que viu a pocs metres del bar, diu que no va veure Armengol aquella matinada, però el sorprèn que anàs al local. "La veiem molt sovint perquè viu al barri", explica, i espera que després de tot això es posi remei als comportaments incívics que hi ha al carrer.

stats