Política 21/10/2020

Biel Company acusa una política "conegudíssima" de saltar-se les restriccions pel covid-19 i insinua que és Armengol

El líder de l'oposició diu al Parlament que era a l'interior d'un bar de matinada i el 'Diario de Mallorca' publica que policies locals la varen trobar al carrer, no dins

Ara Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha embolicat aquest dimecres el Debat de Política General, al Parlament, quan ha parlat d'una "conegudíssima política" que era a un bar de Palma a les dues de la matinada, incomplint l'horari de tancament estipulat pel Govern a causa del covid-19 –la una de la matinada– i ha insinuat que es tractava de la presidenta, Francina Armengol. Poques hores més tard el Diario de Mallorca ha publicat que agents de la Policia Local de Palma havien reconegut la presidenta, el 7 d'octubre a la matinada, quan havien anat al bar Hat del centre de Palma arran d'un avís dels veïns perquè se saltava l'horari de tancament.

Armengol, segons el diari, no era dins l'establiment, sinó fora, al carrer, amb diversos membres del seu gabinet. I per això no la varen identificar, perquè no cometia cap infracció. Segons el Diario de Mallorca, la Policia Local va precintar el Hat i el propietari podria acabar multat per incomplir les restriccions per prevenir el contagi del coronavirus. Cal recordar que l'Última Hora ja va publicar fa uns dies una nota segons la qual s'havia vist "una coneguda política i el seu assessor" en un bar del centre de Palma que va tancar la policia.

"El que no pot passar és el que hem llegit aquests dies, que una conegudíssima política era a les dues de la matinada amb el seu cap de comunicació en un bar que havia d'estar tancat i que la Policia Local de Palma va haver de tancar després per les queixes dels veïns", ha dit Company al Parlament, i ha afegit que qui "no compleixi ha de respondre". Tot seguit hi ha insistit, insinuant –sense dir-ho– que parlava d'ella: "Però tots, senyora Armengol". Fonts del Govern han comunicat a l'ARA Balears que no faran valoracions d'insinuacions ni rumors i recorden que ningú no ha acusat de res la presidenta. De fet, Company ni tan sols s'ha atrevit a dir el seu nom.

El diputat del PP Sebastià Sagreras ha afegit llenya al foc quan ha fet referència a les acusacions de Company i a les noves restriccions del Govern, que limitarà les reunions familiars i socials a un màxim de sis persones, a les seves xarxes socials. Ha lamentat per Twitter que "un governant no pot reduir a sis persones les reunions amb els més necessitats i a la vegada ser dins d'un bar, que ha de tancar la policia a les dues del vespre, després de les queixes dels veïnats".

La mateixa Armengol va assenyalar dimarts i ha tornat a reiterar aquest dimecres durant el debat que les reunions familiars i socials són el principal focus de contagi i que aquest és el motiu d'haver reduït el màxim de persones que es poden trobar. També va deixar clar que, en cas que la incidència de la pandèmia no baixi, el Govern aplicarà noves restriccions.

stats