Societat 09/01/2022

El sociòleg Joan Miralles presidirà l'Obra Cultural Balear

La seva candidatura ha estat l'única presentada, i la comparteix amb Magdalena Serra i Catalina Bibiloni com a vicepresidentes

ARA Balears
2 min
Joan Miralles, president d'Habtur

PalmaJoan Miralles es perfila com a nou president de l'Obra Cultural Balear (OCB). La seva candidatura ha estat l'única presentada a la convocatòria, que va tancar el termini ahir, divendres 7 de gener. Miralles encapçala una candidatura conjunta, que comparteix amb Magdalena Serra i Catalina Bibiloni com a vicepresidentes. De fet, tant Miralles com el president de l'OCB fins ara, Josep de Luis, ja han celebrat la notícia a les xarxes socials.

En total, segons ha informat l'OCB en un comunicat, 16 persones formaran part d'aquesta junta, la qual hauran de ratificar els socis assistents a l'assemblea del proper 24 de febrer. Estan convocats a les 17 h a Can Alcover (Palma). Cal recordar que el 13 de desembre de 2021, la junta que ara acaba el seu període —encapçalada per Josep de Luis— va acordar convocar eleccions per dirigir l'entitat.

Fa només dues setmanes, Miralles va declarar a l'ARA Balears que considerava que "és un bon moment per impulsar l'entitat amb una proposta transversal que aglutini sensibilitats i perfils professionals diversos". El sociòleg, que des de jove ha estat implicat en l'activisme per la defensa de la llengua catalana, va defensar que la seva candidatura seria "àmplia" i amb un full de ruta comú i "consensuat entre tots". "No hi haurà només una persona visible, n'ha de tenir diverses", va assenyalar aleshores, quan ja va avançar que hi hauria paritat d'homes i dones en la candidatura.

'Llengua, feina de tots'

"Cercam que l'Obra augmenti la presència i el seu rol institucional a tots els nivells, que sigui un referent tant per a l'Administració com per a la ciutadania per a tot el que tingui a veure amb la llengua, la cultura i el país", va detallar. De fet, Miralles considera que tenen cabuda en el projecte totes les persones que se sentin còmodes amb aquests "tres pilars" de l'entitat.

La intenció de la candidatura és que l'OCB sigui un projecte centrat en les Balears "sense deixar de banda" els altres territoris de parla catalana, i que es reforci el teixit de l'entitat. Respecte del català, Miralles considera que és vital donar-li major "prestigi" i que sigui vist com un patrimoni de tots. El sociòleg reivindica el vell lema 'Llengua, feina de tots', perquè el català ha de ser una responsabilitat de l'Administració "governi qui governi", però també de la ciutadania.

stats