Cultura 29/12/2021

Joan Miralles impulsa una candidatura per liderar l'Obra Cultural Balear

El sociòleg vol promoure un projecte on tingui cabuda qualsevol persona que defensi la llengua, la cultura i el país

2 min
El cap de llista d'El Pi al Congrés, Joan Miralles.

PalmaJoan Miralles impulsarà públicament els pròxims dies una candidatura per liderar l'Obra Cultural Balear (OCB), que el 2022 compleix seixanta anys d'existència. "És un bon moment per impulsar l'entitat amb una proposta transversal que aglutini sensibilitats i perfils professionals diversos", segons ha explicat a l'ARA Balears el sociòleg, que des de jove ha estat implicat en l'activisme per la defensa de la llengua catalana.

Sobre la candidatura, de la qual no ha volgut donar noms dels integrants fins que sigui oficial, pretén que sigui "ample" i amb un full de ruta comú i "consensuat entre tots". "No hi haurà només una persona visible, n'ha de tenir diverses", ha assenyalat, i ha afegit que la junta ha de tenir paritat d'homes i dones.

"Cercam que l'Obra augmenti la presència i el seu rol institucional a tots els nivells, que sigui un referent tant per a l'Administració com per a la ciutadania per a tot el que tingui a veure amb la llengua, la cultura i el país", ha detallat. De fet, Miralles considera que tenen cabuda en el projecte totes les persones que se sentin còmodes amb aquests "tres pilars" de l'entitat.

La intenció de la candidatura és que l'OCB sigui un projecte centrat en les Balears "sense deixar de banda" els altres territoris de parla catalana, i que es reforci el teixit de l'entitat. Respecte del català, Miralles considera que és vital donar-li major "prestigi" i que sigui vista com un patrimoni de tots. El sociòleg reivindica el vell lema 'Llengua, feina de tots', perquè el català ha de ser una responsabilitat de l'Administració "governi qui governi", però també de la ciutadania.

Cal recordar que no és la primera vegada que Miralles s'implica en iniciatives de caràcter públic, perquè ha format part de la Coordinadora per la llengua d'Alacant, Joves per la llengua, l'Assemblea de docents i també de l'Obra Cultural Balear. A més, ha estat president de l'Associació d'Habitatges Turístics de les Balears (Habtur) i cap de llista d'El Pi al Congrés.

stats