Societat 08/03/2020

SFM recupera a partir de dilluns el servei de tren exprés de primera hora entre Palma i Inca

La incidència mecànica que va obligar a suprimir serveis està localitzada en una de les peces que formen part de l'eix de les rodes del tren

Ara Balears
2 min
Dos trens del SFM en una imatge d'arxiu.

PalmaServeis Ferroviaris de Mallorca (SFM) recupera des d'aquest dilluns els serveis exprés Palma-Inca de les 6.07 h i d'Inca-Palma de les 6.50 h, segons ha informat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge en un comunicat. Tot i la posada en marxa d'aquests dos trajectes, encara estaran suspeses dues de les sis rutes que es varen cancel·lar a causa d'una avaria.

La Conselleria ha especificat que encara no es podrà oferir el servei exprés Palma-Inca de les 7.45 h i el d'Inca-Palma de les 8.33 h. Tot i això, han recordat que hi ha altres trens per fer els trajectes. Aquesta setmana s'han produït concentracions d'usuaris a l'estació Intermodal de Palma per protestar per la baixa freqüència del servei de tren.

La incidència mecànica que va obligar SFM a suprimir serveis està localitzada en una de les peces que formen part de l'eix de les rodes del tren en les unitats de la sèrie 8100. Aquesta peça s'anomena reductora i és un mecanisme que transmet la potència del motor a les rodes. En les revisions del pla de manteniment que du a terme SFM, es va observar en alguns trens un deteriorament avançat d'aquestes peces, motiu pel qual SFM va decidir que no podien circular fins que se solucionàs.

Segons els responsables tècnics de SFM, les peces s'han anat desgastant més aviat del que indicava el pla de manteniment. Com a primera mesura es van reparant ara les peces afectades per recol·locar-les com més aviat millor, però, al mateix temps, s'ha reclamat a l'empresa fabricant el redisseny i substitució de totes les peces. Igualment, SFM ha obert un expedient a l'empresa de manteniment per no haver pres mesures amb més antelació per evitar afectar el servei.

stats