SFM recupera aquest dilluns el servei de tren exprés de Manacor i un d'Inca

Es manté encara la suspensió dels trajectes Palma-Inca de les 6.07 i 7.45 h

SFM ha informat que aquest dilluns recupera el servei de tren exprés de Manacor de les 6.59 hores i també l'exprés que surt d'Inca a les 7.33 hores. Els serveis exprés de Manacor i Inca quedaren suspesos la setmana passada a conseqüència d'una avaria. El tren que surt a les 6.59 de Manacor farà aturades a Petra, Sineu i Inca. A Inca continua com l'exprés Inca-Palma de les 7.33, que ja va directe a Palma. 

La recuperació del servei de Manacor permet, a la vegada, disposar d'un servei exprés des d'Inca a Palma, alleugerint els serveis ordinaris. De moment no surten encara tots els trens exprés Inca-Palma -excepte el de les 7.33 hores-, però tan aviat com sigui possible s'incorporarà la resta al servei, ha informat SFM.

Així, es manté la suspensió dels trens exprés Palma-Inca de les 6.07 i 7.45 h i les següents sortides són a les 6.17 i 7.50 h, amb pocs minuts de diferència respecte dels serveis exprés. Des d'Inca-Palma no surten els exprés de les 6.50 i 8.33 h, però surten els de les 7.33 (procedent de Manacor) i els ordinaris de les 6.56, 7.39 i 8.39 h, amb pocs minuts de diferència. Tots els altres serveis es faran amb normalitat. 

La incidència mecànica que va obligar SFM a suprimir serveis està localitzada en una de les peces que formen part de l'eix de les rodes del tren en les unitats de la sèrie 8100. Aquesta peça s'anomena reductora i és un mecanisme que transmet la potència del motor a les rodes. En les revisions del pla de manteniment que du a terme SFM es va observar en alguns trens un deteriorament avançat d'aquestes peces, motiu pel qual SFM va decidir que no podien circular fins que se solucionàs. 

Es manté la supressió dels serveis de tren exprés aquesta setmana

Segons els responsables tècnics de SFM, les peces s'han anat desgastant més aviat del que indicava el pla de manteniment. Com a primera mesura es van reparant ara les peces afectades per recol·locar-les com més aviat millor, però, al mateix temps, s'ha reclamat a l'empresa fabricant el redisseny i substitució de totes les peces. Igualment, SFM ha obert un expedient a l'empresa de manteniment per no haver pres mesures amb més antelació per evitar afectar el servei.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF