Societat 25/01/2024

Els sindicats critiquen les instruccions per limitar els mòbils a les aules: "Els han de prohibir"

L'STEI considera que l'esborrany de la Conselleria d'Educació "no ofereix seguretat jurídica" i no inclou una memòria econòmica

2 min
La Mesa Sectorial de l'Ensenyament Públic.

PalmaEls sindicats de la Mesa Sectorial de l'Ensenyament Públic han criticat l’esborrany de la Conselleria d'Educació per limitar l’ús dels mòbils als centres educatius. En aquest sentit, l’STEI ha demanat la retirada del document, en considerar que “no reflecteix la realitat social”. “El document l’han de fer experts, perquè té mancances i no va acompanyat d’una memòria econòmica. El que ens han presentat té un cost zero”. El sindicat majoritari també ha lamentat que les instruccions “no ofereixen seguretat jurídica, que és un dels punts fonamentats que haurien de tenir”. Per tot això, ha deixat clar que volen la “prohibició total dels mòbils”.

Amb aquesta posició hi ha coincidit la UOB. Els mòbils, ha dit, “no només s’han de limitar, sinó prohibir”. “Han generat conflicte i l’Administració ha de ser clara i donar instruccions clares. Amb el text actual, la responsabilitat de l’Administració queda un poc curta”, ha dit.

Preocupació entre els docents

Per la seva banda, ANPE ha considerat que l’esborrany té “moltes mancances” i ha defensat que els docents han de poder autoritzar l’ús dels mòbils en determinades circumstàncies, “com per exemple les tasques de coordinació”. Precisament, en una enquesta ANPE ja va detectar que l’ús indegut dels mòbils era un dels punts que més preocupaven els docents. “Els és molt difícil aconseguir captar l’atenció dels estudiants”. Per tot plegat, ha demanat a l’Administració que “reguli amb una normativa específica com han d’actuar els centres davant les situacions que provoquen els mòbils a les aules”. UGT, per la seva banda, també ha mostrat disconformitat amb les instruccions: “No podem estar d’acord amb els punts que fan referència a l’ús que en pot fer el professorat i al sistema per amonestar els alumnes en cas d’emprar-lo”, ha dit.

stats