Societat 25/08/2020

El sindicat ANPE proposa convocar els sindicats i les famílies per protestar davant la Conselleria d'Educació

La iniciativa es proposarà dijous en la reunió de la Junta de Personal

Ara Balears
1 min
Amb el curs acabat i les aules buides. / ISAAC BUJ

PalmaEl sindicat educatiu ANPE proposarà aquest dijous, en la reunió de la Junta de personal, convocar els representats sindicals i d'associacions de pares i mares davant la Conselleria d'Educació per reivindicar una tornada a les aules segures per als alumnes i els docents, segons ha informat Efe. L'entitat ha explicat aquest dimarts en un comunicat que plantejarà accions "des de la unitat d'acció" a Educació per evitar aglomeracions que puguin suposar un risc de contagi de coronavirus entre els assistents.

Així, ANPE defensa que les concentracions es facin de menys de 10 persones, tal com permeten les autoritats sanitàries, tant a la Conselleria d'Educació com a les seus territorials de la resta de les Balears, per protestar per la manca de mesures davant el covid-19 a les aules. L'organització insta a convocar de manera "immediata" la Mesa Sectorial d'Educació a les Illes per afrontar un inici de curs marcat pels rebrots del virus i per negociar, entre altres aspectes, l'ampliació de nous espais físics, amb aules modulars i la davallada de les ràtios a uns 12 alumnes per aula.

Juntament amb això, el sindicat demana augmentar el personal docent dels centres educatius de les Illes per tal de garantir els nous criteris davant l'escenari B del curs escolar. L'entitat també creu en la figura de l'infermer escolar a cada centre educatiu i exigeixen que no es responsabilitzi els professors en cas de detectar-se un contagi a les aules.

ANPE adverteix que si no s'apliquen les mesures recomanades i establertes per les autoritats sanitàries, el sindicat demanarà el tancament dels centres "abans de posar en risc la salut de tota la comunitat educativa".

stats