Societat 19/08/2020

Educació valora començar el curs amb classes semipresencials

La Conselleria preveu tancar nous protocols d’actuació als centres a principi de la setmana vinent

Ara Balears
2 min
Una aula buida del CEIP Joan Veny i Clar de Campos.

PalmaLa Conselleria d'Educació preveu tancar la setmana que ve nous protocols d'actuació als centres, que s'adaptaran a la realitat sanitària. Malgrat que la intenció és iniciar el curs "amb la màxima normalitat possible", Educació ja ha avançat "l'evolució de la pandèmia i les recomanacions de Salut marcaran l'escenari". De fet, ha informat que es preveu començar directament el curs amb l'escenari B, que contempla que els nins i nines d’Infantil, Primària i educació especial acudeixin a escola amb ràtios reduïdes i la resta, combini la presencialitat amb l’educació a distància.

Durant el juliol els centres de les Illes varen elaborar els plans de contingència que preveien dos escenaris més: l'A, amb presencialitat total i les ràtios habituals, i el C, que comportaria el confinament. La Conselleria ha enviat el comunicat després que el conseller Martí March hagi participat avui de la comissió de seguiment creada entre les conselleries d'Educació i Salut per analitzar l'evolució epidemiològica de les Balears.

En la reunió també hi han participat, per part de la Conselleria d’Educació, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; el secretari general, Tomeu Barceló, i la cap del Servei de Planificació i Centres, Antònia Serra. Per part de la Conselleria de Salut i Consum hi han acudit la directora general de Salut Pública i Participació, M. Antònia Font, i el director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), Juli Fuster, acompanyats de tècnics de Salut.

Els responsables polítics i tècnics han tractat temes organitzatius com l’actualització dels protocols d’actuació que s’han de seguir en els centres educatius davant les sospites d’un possible cas de covid-19, les actuacions que s'implementaran en cas que es confirmi un contagi, com ha de ser la comunicació amb Salut, quines proves es faran i com ha d’actuar el centre respecte de l’alumnat i el professorat que ha estat en contacte amb el possible cas.

stats