Societat 16/12/2020

Ses Salines demana a Salut que faci un cribratge massiu al municipi

Els darrers quatre dies s'hi ha detectat un augment significatiu de casos de covid-19

Ara Balears
1 min
Imatge del cribratge massiu a sa Pobla / ISAAC BUJ

PalmaL'Ajuntament de ses Salines ha enviat una carta a la Conselleria de Salut per fer un cribratge massiu a la població. El motiu principal és l'augment significatiu de casos de coronavirus detectats els darrers quatre dies al terme municipal, segons indica el Consistori en una nota.

"Per prevenir majors mals i el possible confinament perimetral derivat del desconeixement dels casos asimptomàtics, important focus del problema, demanam que es faci una acció de cribratge massiu al municipi, tant al nucli de ses Salines com al de la Colònia de Sant Jordi", explica el batle de ses Salines, Juan Rodríguez.

Així mateix, l'Ajuntament posa a la disposició de les autoritats sanitàries tota la infraestructura necessària quant a locals i personal administratiu i d'ordre públic per dur-ho a terme. "Ens trobam davant una segona onada de la pandèmia que està afectant amb consideració l'illa de Mallorca fins al punt que s'hi ha decretat el nivell 4 d'alerta sanitària, la qual cosa implica restriccions importants. Consideram molt important la detecció de casos asimptomàtics, que poden ajudar, de manera totalment involuntària, a la propagació de la malaltia", ha dit el batle.

Cal recordar que a altres municipis de Mallorca s'han fet cribratges massius, com ara Muro, Lloseta i sa Pobla. En els dos primers casos Salut aconseguí frenar 28 cadenes de contagi de covid-19 a l'Arxipèlag, i a sa Pobla, 19, amb la majoria dels casos asimptomàtics.

stats