Societat 28/10/2021

L'Associació de Veïns i Amics de Santa Catalina rebutja que Cort restringeixi el trànsit al barri

La presidenta de l'entitat ha dit al ple de l'Ajuntament de Palma que "condemna" el mercat i el "futur econòmic" de moltes famílies

2 min
El carrer Comte de Barcelona, que xapa la plaça del Progrés de Palma.

PalmaL'Associació de Veïns i Amics de Santa Catalina ha rebutjat al ple de l'Ajuntament de Palma que l'equip de govern vulgui restringir el trànsit a bona part dels carrers de la barriada, perquè "condemna" el mercat i el "futur econòmic" de moltes famílies. La presidenta de l'entitat veïnal, Jacinta Galindo, ha dit que va quedar "perplexa" quan va saber que es preveu elaborar un projecte per eliminar el trànsit que passa pel mig de la plaça del Progrés i que actualment la xapa i divideix la barriada.

Galindo també ha comentat que no entén per què es vol restringir al carrer d'Anníbal, que duu al mercat. Totes aquestes mesures formen part del Pla especial de protecció arquitectònica i ambiental aprovat al ple aquest dijous malgrat els vots en contra de l'oposició, que després de la intervenció de Galindo han canviat la seva intenció de vot.

La presidenta ha considerat que el pla dona "privilegis" a una part de la barriada, perquè la intervenció a la plaça del Progrés suposaria que els cotxes que ara circulen pel carrer del Comte de Barcelona ho haguessin de fer per un dels laterals de la plaça. "Els condemnen a patir el moviment de vehicles i més contaminació", ha explicat, i ha assegurat que el gerent d’Urbanisme del Consistori, Joan Riera, li comentà que ho compensarien posant més arbres. "Ens pareix irrisori posar-hi 20 arbres, perquè és una de les artèries més importants de la ciutat".

Galindo també ha protestat pel fet que l'associació no hagi participat en la redacció del pla, quan la norma, en canvi, sí que inclou un informe de l'Institut de la Dona. A més, la presidenta ha manifestat que l'escola Jaume I i el parc de la Feixina "són cataliners", i ho ha amollat perquè el pla aprovat no s'inclou en la norma. "Com que és de protecció arquitectònica, si hi ficau la Feixina, queda automàticament protegit el monument", ha criticat.

Aprovació del nou PGOU

El ple de Cort també ha aprovat aquest dijous el nou Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) de Palma amb els vots en contra de Vox i l'abstenció de PP, Ciutadans i el regidor no adscrit Josep Lluís Bauzá. El portaveu dels populars, Julio Martínez, ha criticat la manca de participació a l'hora d'elaborar la norma, i ha considerat que no solucionarà el problema d'accés a l'habitatge. En la mateixa línia, la portaveu de Ciutadans, Eva Pomar, ha dit que s'ha "desaprofitat" l'oportunitat de reconvertir locals buits en habitatges. El representant del Vox, Fulgencio Coll, ha assenyalat que el pla s'ha fet en secretisme, i que conté una "forta càrrega ideològica".

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Mallorca, Àngela Pons, ha acusat l'equip de govern municipal de mentir "sistemàticament" perquè anuncia mesures que no solucionen els problemes d'habitatge.

stats