Societat 20/10/2021

L'Ajuntament de Palma restringirà el trànsit a bona part dels carrers de Santa Catalina

Només hi podran circular vehicles de residents, de mercaderies i d'emergències

2 min
Al carrer d'Antich només podran circular vehicles de residents.

PalmaL'Ajuntament de Palma preveu restringir el trànsit a bona part dels carrers de Santa Catalina, on només podran circular vehicles de residents, de mercaderies i d'emergències. Els únics vials que no es veuran afectats són els carrers de Son Dameto, de la Pursiana, de Quetglas, de Cervantes, de Despuig, de Villalonga, del Ferro i del Cotoner.

La limitació tampoc s'aplicarà als carrers que travessen la barriada, com el carrer de Caro, part del carrer d'Espartero i el carrer del Comte de Barcelona. Aquest darrer, però, es desviarà perquè passi pel costat est de la plaça del Progrés, de manera que no xapi en dos aquest espai públic. El carrer ocuparà una part de la zona on actual hi ha la benzinera –que està previst que sigui desmantellada– i al mig de la plaça s'hi plantaran més arbres i vegetació. També es crearia un aparcament soterrat davall la plaça i un altre al carrer de la Indústria.

En els carrers que tenen la part central de color blanc no s'aplicarà cap restricció, mentre que a la resta, que surten amb tota la superfície pintada, sí que es limitarà la circulació.

La restricció al trànsit es preveu al Pla especial de protecció arquitectònica i ambiental de Santa Catalina, aprovat aquest dimecres per la Junta de Govern de Cort. Llevat dels carrers esmentats, a la resta de vials es restringirà la circulació per afavorir els vianants i pacificar el trànsit a la barriada.

Cal tenir en compte que la barriada de Santa Catalina està dividida pel carrer del Comte de Barcelona. A la part est, o sigui, la més propera al Jonquet, hi ha ORA, mentre que a la resta no n'hi ha. Això implica que molts de conductors sense garatge aparquen el cotxe a molts dels carrers que ara es restringiran. A més, moltes persones que viuen a la Part Forana, però que fan feina al centre de Palma, solen aparcar en aquesta barriada.

stats