Societat 21/07/2021

Cort ordena desmantellar les benzineries de les Avingudes i Progrés

Les empreses tenen un mes de termini per tancar les estacions una vegada rebin la notificació municipal

2 min
Una benzinera de Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma ha ordenat desmantellar les benzineries de l'avinguda Gabriel Alomar i Villalonga i la plaça Progrés, després de desestimar les al·legacions de les empreses que les gestionen. D'aquesta manera, Cort ha ordenat que se segellin els dipòsits de combustible i que es retirin els sortidors, segons ha explicat el portaveu de l'Ajuntament, Alberto Jarabo, aquest dimecres després de la Junta de Govern. El termini per tancar les estacions serà d'un mes a partir de la notificació de la resolució a les empreses. "La concessió era de 50 anys i han ocupat domini públic més anys dels que els corresponia", ha dit Jarabo, a més de subratllar que les companyies "no tenen dret a indemnització".

Jarabo va anunciar que l'Ajuntament iniciava els procediments administratius per recuperar quatre solars de titularitat pública on hi havia benzineries el desembre de l'any passat. A més de la de les Avingudes i la plaça Progrés, hi havia també la del carrer de Sant Miquel, que llavors ja no estava operativa, segons va informar l'ARA Balears. El portaveu va indicar en aquell moment que operaven "sense títol d'habilitació" i sense pagar taxes municipals.

La benzineria de la plaça Progrés ocupa un solar municipal de 500 metres quadrats, mentre que la de les Avingudes està a uns terrenys de 430 metres quadrats. Les concessions d'aquestes dues estacions de servei varen acabar l'any 2008; és a dir, fa 13 anys que operen sense permís de Cort. Ara, les empreses hauran de presentar a l'Ajuntament els seus projectes per segellar els dipòstis, cosa que ja ha fet la que gestionava la benzineria de Sant Miquel.

Cal recordar que el pla de reordenació urbanística de Cort prohibeix la presència de tancs de combustibles pròxims als habitatges, segons va explicar Jarabo en anunciar que s'iniciava la tramitació per tancar aquestes benzineries. A més, l'Ajuntament tenia previst construir un pàrquing a la plaça del Progrés, que no es podia fer amb la benzineria allà.

stats