Societat 04/04/2024

Sanitaris per la Llengua arriba a Menorca

Plataforma per la Llengua començarà a distribuir les xapes la propera setmana

ARA Balears
1 min
Professionals llueixen el pin de Sanitaris per la Llengua.

PalmaLa campanya Sanitaris per la Llengua arriba a Menorca de la mà de Plataforma per la Llengua, que distribuirà xapes als sanitaris que vulguin participar en la iniciativa. Segons ha recollit Europa Press, l'entitat ha destacat que "el fet que un pacient pugui expressar-se en la seva pròpia llengua és beneficiós per a un bon diagnòstic, que les llengües sí que salven vides" i ha assenyalat que amb aquesta petita acció "es pot generar un espai segur, tranquil i de confiança entre pacient i personal sanitari, sense oblidar que els catalanoparlants tenen el dret d'expressar-se en la llengua pròpia amb qualsevol membre del cos sanitari, dugui o no la insígnia".

La intenció de Plataforma per la Llengua Menorca és començar a distribuir les xapes la pròxima setmana. Cal recordar que la iniciativa Sanitaris per la Llengua la conforma un grup de més de 700 professionals de l'àmbit sanitari que fan feina en centres de l'illa amb l'objectiu de possibilitar que qualsevol usuari dels serveis de salut pugui identificar els professionals als quals es pot dirigir en català amb la certesa que seran compresos, i d'aquesta manera, afavorir el prestigi i la promoció de l'ús del català a la Sanitat.

En aquest sentit, han remarcat que aquest col·lectiu té la intenció de desenvolupar accions de conscienciació sobre la necessitat de garantir el coneixement del català per atendre i assistir els pacients catalanoparlants de les Illes. Una de les primeres accions ha estat repartir una xapa entre els sanitaris de Mallorca que volguessin adherir-se a la campanya. "L'èxit ha estat rotund i s'ha hagut de fer una nova comanda d'insígnies", han subratllat.

stats