Societat 02/11/2020

Salut fa prop de 800 PCR en el cribratge a Manacor

S'hi han detectat vuit positius, mentre que 550 han tingut un resultat negatiu i la resta encara estan a l'espera dels resultats

Ara Balears
1 min
Imatge de l'envelat on Salut fa el cribratge selectiu a Manacor.

PalmaLa Conselleria de Salut ha fet 789 proves PCR (628 dissabte i 161 diumenge) al nucli urbà de Manacor per conèixer la incidència de covid-19 entre els residents de 15 a 45 anys, que és la franja d'edat en què s'han trobat més contagis. Per ara, s'han detectat vuit casos positius, mentre que 550 han tingut un resultat negatiu. La resta continua a l'espera que acabin les anàlisis.

La recollida de mostres va començar dissabte en un envelat cedit per l'Ajuntament que es va muntar davant el número 9 de la rambla del Rei En Jaume del municipi. Aquest dispositiu estarà operatiu tota la setmana per continuar prenent mostres entre les 9 i les 18 h. L'objectiu d'aquesta acció és intentar combatre l'expansió del virus i tallar la transmissió comunitària en la franja d'edats en què es detecten més casos. La prova és voluntària, i qualsevol persona d'entre 15 i 45 anys que vulgui fer-se-la, pot fer-ho acudint directament a l'envelat o demanar cita telefonant a Infocovid (900 100 971).

D'altra banda, la Conselleria de Salut també començarà aquest dilluns el cribratge selectiu del personal docent del nucli urbà de Manacor, a una unitat Covid-exprés mòbil, que és un autobús situat al costat del Centre de Salut Sa Torre. Així doncs, entre avui i el 25 de novembre els docents de 15 a 45 anys podran fer-se voluntàriament la prova PCR. De moment, el Covid-exprés mòbil dona suport al Centre de Salut amb les proves PCR, fent-ne entre 100 i 120 cada dia, de mitjana.

stats