Societat 28/04/2021

Salut preveu rebre més de 79.000 dosis de la vacuna contra el covid-19 la setmana que ve

La consellera Patricia Gómez ha afirmat que durant el mes de maig les Illes rebran més de 100.000 vaccins setmanals

2 min
Un infermer vacuna contra el covid-19 una dona al poliesportiu Germans Escales de Palma.

PalmaLa consellera Patricia Gómez ha informat que el Ministeri de Sanitat preveu enviar més de 79.000 dosis de la vacuna contra el coronavirus a les Illes Balears la setmana que ve. Aquesta és la xifra rècord des de l'inici de la campanya –més del doble de les dosis rebudes la setmana passada. Arribaran vaccins de totes les farmacèutiques: 38.000 de Pfizer, 34.000 d'AstraZeneca, 4.100 de Moderna i 3.100 de Janssen.

Gómez ha dit que és una "gran notícia", però també l'ha anunciada "amb tota la prudència" per tots els imprevistos que hi ha hagut durant la vacunació. Aquesta remesa "permetrà avançar en la immunització de la població entre 60 i 69 anys", ha afegit la consellera. A més, ha avançat que durant el mes de maig la previsió és rebre més de 100.000 vaccins a la setmana, segons li ha confirmat la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

Amb aquest increment de dosis, Salut espera tenir immunitzada la població de més de 70 anys a mitjan maig i els majors de 60 a finals de maig. Una vegada acabada la vacunació d'aquests grups, se seguiria amb els professionals essencials que varen quedar pendents de vacunar pel canvi de criteri amb AstraZeneca, i després la campanya continuaria amb els menors de 60 anys.

D'altra banda, la consellera ha afirmat que la Ponència de Vacunes encara no ha pres una decisió sobre el protocol que se seguirà amb els menors de 60 que han rebut la primera dosi del fàrmac d'Oxford. En aquest sentit, ha demanat paciència perquè encara "estam dins el marge que permet la fitxa tècnica". "S'ha de tenir la màxima seguretat i no ens ve d'una setmana", ha afegit Gómez.

Fins ara, Salut ha cancel·lat la vacunació amb les segones dosis d’AstraZeneca a 8.000 docents; 3.000 dels quals estaven citats aquesta setmana i 5.000 durant la primera de maig. Segons Gómez, encara no han suspès cap cita més, a l'espera que s'arribi pròximament a un acord. Cal recordar que l'Agència Europea del Medicament va recomanar la setmana passada posar el segon vaccí d'AstraZeneca. Així i tot, l'Estat també té damunt la taula deixar-los amb una sola dosi –que ja ofereix el 70% d’immunització–, o bé vacunar-los amb dosis d’una altra farmacèutica.

stats