Societat 26/02/2022

Salut invertirà mig milió d'euros a reforçar la seguretat informàtica després del ciberatac

La Conselleria té previst informar dilluns de contractacions d'urgència per millorar els controls d'accessos a l'IB-Salut

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaLa Conselleria de Salut reforça els seus sistemes de seguretat informàtica després del ciberatac que va patir al gener. Així, té previst informar dilluns el Consell de Govern de contractacions d'urgència per un valor de 449.172 euros per tal de millorar la seguretat de les comunicacions, dels sistemes i controls d'accessos al Servei de Salut, així com reforçar les capacitats de detecció de bretxes de seguretat, segons ha avançat el Diario de Mallorca i ha confirmat l'ARA Balears.

Els pirates informàtics varen accedir a un total de 30.000 expedients personals de residents a les Illes Balears. Les primeres investigacions han destapat que l'atac no va afectar l'activitat assistencial i que els hackers no només varen accedir a informació dels pacients, sinó que l'atac també haurà afectat dades del personal treballador del Servei de Salut de la Comunitat Autònoma.

Actualment es creu que només tingueren accés a les llistes d'espera i als consentiments informats, però no aconseguiren accedir a les fitxes personals dels pacients i treballadors. La investigació policial del cas continua oberta i ara els esforços se centren a descobrir si els autors del ciberatac varen obtenir les credencials d'alguns dels 30.000 expedients que varen patir l'atac.

Així mateix, l'IB-Salut està estudiant la possibilitat d'obrir un canal de comunicació entre el servei i els pacients i treballadors per permetre'ls esbrinar si el seu expedient personal és un dels afectats pel ciberatac.

stats