Societat 07/07/2021

El Govern finalment no permetrà les revetles aquest estiu

La Conselleria de Presidència es reunirà aquest dimecres amb els batles i el Consell de Mallorca per tractar les noves mesures sanitàries

2 min
Gent en el Cosso de Felanitx abans de la pandèmia del covid-19.

PalmaLes Illes Balears finalment no podran celebrar les revetles d'estiu, segons ha informat la consellera de Salut, Patricia Gómez, aquest dimarts en comissió parlamentària. "Hi ha situacions que ens encantarien, però no es pot fer", ha defensat. Ha recordat el que es va viure a Ciutadella per la revetla de Sant Joan, malgrat que estava prohibida. "No es va celebrar Sant Joan, es va reforçar molt amb policies i l'Ajuntament va fer moltíssima de feina, però si la gent s'ajunta a beure a platges, passeig marítims, cantons... és culpable el Govern?", ha afegit.

Cal recordar que fa tres setmanes la Conselleria de Salut estudiava permetre aquestes festes als pobles amb mesures especials a partir de dia 3 de juliol: sense aforament limitat, amb mascareta però amb dues zones diferenciades, una per ballar i l'altra per consumir begudes i menjar. Llavors, però, la situació de la pandèmia estava estabilitzada amb una incidència acumulada de contagis de 40 casos per 100.000 habitants, mentre que ara aquest índex ja arriba als 200 casos.

D'altra banda, caldrà veure també què passa amb l'oci nocturn. Malgrat que s'han fet diverses proves pilot per provar la viabilitat d'aquest sector per aquest estiu (al Hard Rock Cafè de Sant Josep a Eivissa i a la Sala Social del passeig Marítim), l'increment vertiginós dels contagis la darrera setmana pot suposar un fre a aquesta obertura. Gómez no ha volgut concretar noves restriccions en la compareixença, solament ha dit que s'estudiarien "on" i "quines són les millors mesures" per aturar l'escalada d'infeccions.

A Mallorca, la consellera de Presidència, Mercedes Garrido, i la presidenta insular, Catalina Cladera, es reuniran aquest dimecres amb els batles i batlesses dels municipis de l'illa per videoconferència per tal de tractar l'actualització de les mesures de prevenció davant el coronavirus. Cal recordar que el Govern va decidir aturar la desescalada almenys fins l'11 de juliol a causa de l'increment de la corba.

stats