Política 01/07/2021

Armengol sobre la continuïtat de la desescalada: "Aquesta setmana és clau"

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaSetmana clau en la desescalada de restriccions sanitàries a les Illes Balears. La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha explicat aquest dijous a IB3 que durant la setmana que ve es decidiran quines mesures es prendran a l'Arxipèlag davant el macrobrot dels estudiants de viatge d'estudis i si es continua amb la desescalada progressiva o, per contra, s'atura o bé es decreten noves restriccions.

Armengol ha anunciat, durant l'entrevista, que en els pròxims dies començaran les reunions i divendres s'anunciarà la següent passa. En aquest sentit, la presidenta ha recordat que el Govern balear "ha adaptat i adaptarà" les restriccions en funció de la situació dels hospitals i del sistema sanitari i, en aquest cas, no serà diferent.

La reobertura de l'oci nocturn és un dels elements clau a tractar, i la presidenta ha informat que "tot i que les proves pilot han estat un èxit i per ara no tenim cap contagi, haurem d'esperar com evoluciona la situació epidemiològica per preparar la reobertura". Armengol ha aprofitat l'entrevista pels dos anys del seu mandat per recordar als empresaris de l'oci nocturn, i també bars i restaurants, que el Govern "serà molt dur i contundent amb aquells que no respectin les restriccions".

Pel que fa al macrobrot dels estudiants, la presidenta ha defensat que l'únic objectiu del Govern amb la quarantena era "protegir la salut dels illencs i dels turistes" i ha remarcat que la resolució judicial d'eliminar la quarantena als joves que no eren positius és "un perill per a la salut pública". Armengol ha destacat que a les Balears tothom "és benvingut, excepte aquells que no respecten les restriccions i les normes sanitàries". En aquest sentit, la presidenta ha assegurat que tot i les irresponsabilitats comeses pels estudiants, l'objectiu de l'Executiu autonòmic ha estat sempre "protegir-los".

Armengol ha parlat també dels efectes que aquest macrobrot tindrà en la temporada turística i ha destacat que l'objectiu principal del Govern i dels empresaris i treballadors del sector és "allargar la temporada tant com puguem". La presidenta ha destacat que les Illes Balears són l'únic territori de l'Estat que està en la zona verda del semàfor covid europeu i del Regne Unit "perquè hem fet les coses bé" i ha remarcat que els illencs no poden patir les conseqüències del comportament d'aquests joves i que, tot i això, les Balears són "una destinació segura".

A més, la presidenta ha destacat que "ja hi ha temporada turística". Encara que "alguns es demanin quan començarà, la realitat és que ja estam vivint l'arribada progressiva de turistes i esperam que puguem continuar amb aquesta tònica fins a l'octubre o el novembre", ha sentenciat.

stats