Societat 15/06/2021

Torna l'oci nocturn amb restriccions: Bars de copes i restaurants podran obrir fins a les dues de la matinada

Les revetles tornaran a partir del 3 de juliol amb mesures especials

3 min
Torna l'oci nocturn a les Illes

PalmaEl Govern permetrà que bars de copes i restaurants puguin obrir fins a les dues de la matinada, però l'oci nocturn encara haurà d'esperar el seu torn per actuar en la seva plenitud. Aquests establiments amb opció a operar ho podran fer amb taules de sis persones a l'interior i deu a l'exterior, amb l'obligació d'usar la mascareta menys a l'hora de consumir. Aquestes noves mesures seran efectives a partir d'aquest dissabte, 19 de juny. Estarà marcat per les proves pilot que es duran a terme al Mallorca Live i a discoteques d'Eivissa i del passeig Marítim de Palma.

Una novetat molt important serà l'obertura de les barres de l'interior dels bars, on es podran atendre grups de dues persones amb un metre i mig de distància de seguretat amb un altre grup. A més, s'hi podrà menjar i beure. L'aforament a l'exterior continuarà sent del 100% de la capacitat dels establiments fins a un màxim de 12 persones per taula i a l'interior del 50% amb un màxim de sis persones per taula. Les revetles tornen amb mesures especials a partir de dia 3 de juliol. Seran sense aforament limitat, amb mascareta però amb dues zones diferenciades: una per ballar i l'altra per consumir begudes i menjar.

Malgrat que els locals d'oci nocturn hauran d'esperar per poder iniciar la seva activitat completa, es faran diverses proves pilot per poder donar viabilitat a aquest sector. Seran les ja proposades al Hard Rock Cafè de Sant Josep a Eivissa i al Mallorca Live dia 25 de juny, i se suma una nova prova pilot a Mallorca. Serà a la sala Social del passeig Marítim el dissabte 26 de juny. Per accedir a aquesta prova pilot s'haurà de presentar un test d'antígens negatiu o presentar el certificat covid-19. Es farà amb 600 persones i podran ballar amb mascareta, però per consumir begudes ho hauran de fer d'asseguts a la zona de taules. Pel que fa als establiments de cafè concert i bars de copes, es podran obrir amb sis persones per taula i 12 a l'exterior. Hi haurà d'haver ús obligatori de la mascareta i no es permetrà el ball ni a l'interior ni a l'exterior dels locals.

Actes culturals

Pel que fa als esdeveniments culturals de gran afluència, a partir del 3 de juliol s'hi podrà accedir sense cap mena de prova, amb mascareta, drets i sense distància de seguretat. De moment, els aforaments se situen en 5.000 persones a l'exterior i en 1.500 a l'interior i s'hi podrà accedir sense cap mena de prova o certificat. Per recintes culturals d'interior s'estableix el 75% de l'aforament i el públic podrà asseure's a la seva voluntat. Per ara, fins dia 3 de juliol totes les mesures seran d'asseguts.

Fires i festes populars

Es permetran les fires i les festes populars. Això indica que es podran fer actes culturals, institucionals o esportius lligats amb les festes populars sempre d'acord amb la normativa covid-19. Alhora, es podran reprendre les ballades populars, però el que continuen estant vetats són els sopars a la fresca.

Esports

Amb relació a les mesures per a l'esport, també hi ha diversos canvis segons ha explicat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. Els aforaments pugen al 50% en interiors i fins a un màxim de 1.500 persones a l'interior i 5.000 a l'exterior. A més, es permetrà l'esport de patxanga i els tornejos esportius tant federats com no federats. Es podran fer sense autorització prèvia sempre que compleixin el protocol federatiu aprovat. A l'esport de contacte no federat es permeten grups d'entrenament de fins a màxim 30 persones en esports de camp, 20 en pista i 10 en esports de contacte estret.

Altres mesures

Els actes de culte podran tenir un aforament del 100% tant a l'interior com a l'exterior, sempre que es pugui mantenir un metre i mig de distància entre persones no convivents. Pel que fa als centres recreatius per a gent jove, els espais podran tenir el 75% de la capacitat i el lleure infantil podrà tenir fins a màxim 200 participants. Les tendes de campanya podran ocupar-se en un 50% amb un màxim de 6 persones i les habitacions compartides, un 75% de l'aforament. I parlant de l'oci infantil s'haurà de respectar un 75% de la capacitat màxima autoritzada sense límit màxim de persones. Els espais comuns d'hotels, refugis i altres establiments turístics es podrà ocupar el 75% de l'aforament. Per al transport públic i les biblioteques, arxius, museus o sales d'exposicions s'eliminen totes les restriccions llevat de les mesures generals de distància, mascareta, ventilació i higiene.

stats