Societat 01/06/2021

Salut espera vacunar el col·lectiu de 20 a 30 anys l'agost

La Conselleria manté la previsió d'una dècada d'edat per mes

2 min
El centre de vacunació massiva al poliesportiu Germans Escales de Palma.

PalmaEl director general del Servei de Salut de les Balears, Juli Fuster, ha informat aquest dimarts en una roda de premsa que la Conselleria manté la previsió de vacunar una dècada d'edat per mes. Així, i si es compleixen els terminis d'enviament de les farmacèutiques, esperen començar a vacunar "el mes de juny el grup de 40 a 50 anys, el juliol el grup de 30 a 40 i l'agost el grup de 20 a 30 anys", segons Fuster.

Tal com ja van avançar fa dues setmanes els consellers d'Educació i Salut, Martí March i Patricia Gómez, la intenció del Govern és començar a vacunar la població restant —dels 12 als 20 anys— el setembre, pensant en el curs escolar. En tot cas, el director general ha advertit en referència a la situació de la pandèmia que "anam guanyant batalles, però no la guerra".

Un 40% de la població té primera dosi

En aquest sentit, Fuster ha assenyalat que el ritme de vacunació avança ràpidament i que, de fet, el col·lectiu de 45 a 50 anys va començar ahir, dos dies abans del que estava previst. "Aquesta setmana és que la més dosis hem rebut fins ara: més de 116.000", ha manifestat el cap del Servei de Salut. D'aquestes dosis, unes 66.690 són de Pfizer, 7.600 de Moderna, 33.100 d'AstraZeneca i prop de 9.000 de Janssen. Això ha permès que aproximadament "un 40% de la població major de 16 anys ja ha rebut la primera dosi i un 17,5 amb la pauta completa". D'aquesta manera, a les Balears ja s'han aplicat 553.211 dosis i hi ha 393.533 persones que han rebut la primera dosi i 172.679 amb la pauta completa.

A banda del col·lectiu d'entre 45 i 50 anys, aquesta setmana Salut també comença a vacunar "els col·lectius vulnerables, com ara les persones sense sostre o els drogoaddictes", ha explicat Fuster. Aquests grups rebran la vacuna de Janssen, atès que en ser d'una única dosi permet combatre "les possibles dificultats per localitzar" aquestes persones.

Sis línies pels afectats per AstraZeneca

Quant als menors de 60 anys que van rebre una primera dosi d'AstraZeneca, el director general del Servei de Salut ha indicat que demà, dia 2 de juny, la Conselleria "obrirà sis noves línies a Son Espases" per administrar-los la segona dosi. "És un grup un poc més complex i per això els hem volgut concentrar a un lloc", ha puntualitzat. A hores d'ara hi ha prop de 38.000 persones en aquesta situació a les Illes, de les quals unes 21.000 ja han triat rebre la segona injecció d'AstraZeneca i altres 3.000 de Pfizer.

stats