Societat 01/06/2021

Arranz veu “raonable” poder estar “sense mascareta en espais oberts aquest estiu”

El portaveu de Salut ha declarat aquest dimarts que la situació epidemiològica és d’”estabilitat” a les Illes

2 min
El portaveu Javier Arranz durant una roda de premsa.

PalmaEl portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, ha declarat aquest dimarts en una roda de premsa que "si tot continua així, és bastant raonable que aquest estiu es pugui estar sense mascareta en espais oberts". Segons Arranz, la situació epidemiològica a les Balears és d'"estabilitat" i destaca que són la comunitat autònoma amb millor incidència acumulada a set dies, amb 17 casos per cada 100.000 habitants. Alhora, totes les illes es troben en els 50 o menys d'incidència acumulada a 14 dies (IA14). A Mallorca és de 40 casos per cada 100.000 habitants; a Menorca, de 28; a Eivissa, de 39, i a Formentera, de 50.

Sigui com sigui, el portaveu autonòmic creu que "no estam lluny d'aquesta situació", quan li han demanat pel dia en què el Govern preveu llevar l'obligatorietat de la mascareta, i creu que "la següent variació en les restriccions serà segurament" en aquest sentit. Ara, però, queden per veure els efectes en "els joves, que ara sortiran i es trobaran", amb al final del toc de queda, ha afegit Arranz.

Evolució dels malalts per covid-19 a les Balears

Darreres dades epidemiològiques

Arranz ha actualitzat les darreres dades epidemiològiques de la comunitat autònoma i ha destacat que amb les 3.300 proves diagnòstiques fetes en les darreres 24 hores, la taxa de positivitat es troba a 1,5%. La majoria de nous positius es concentren a Mallorca, amb 23; seguida d'Eivissa, amb 13; i Menorca, amb 2. A Formentera no se n'ha detectat cap contagi nou. El portaveu ha matisat que la major part dels darrers casos notificats a Eivissa provenen del brot identificat fa uns dies, que va suposar sis nous contagis.

Població amb el covid-19 actiu a les Balears

Pel que fa als ingressos als hospitals, Arranz ha comunicat que aquesta setmana hi ha 21 a planta –12 menys que la setmana passada– i 12 a les Unitats de Cures Intensives (UCI) –un menys que la setmana passada–. Per illes, hi ha 13 persones a planta i 10 a UCI a Mallorca, cap a planta i un a UCI a Menorca, vuit a planta i un a UCI a Eivissa i cap a Formentera. A més, hi ha 10 casos actius entre els sanitaris i 50 en seguiment, però cap nou cas a les residències de gent gran.

stats