Societat 28/07/2021

Salut contracta un nou hotel a Mallorca per allotjar-hi visitants afectats pel covid-19

Es tracta del Pabisa Sofía, a la Platja de Palma, amb 272 habitacions dobles i 56 d'individuals

ARA Balears
1 min
Dos joves aïllats a l'hotel Palma Bellver.

PalmaLa Conselleria de Salut disposarà, a partir d'aquest dimecres, d'un segon servei d'allotjament destinat a visitants afectats pel covid-19 asimptomàtics o amb simptomatologia lleu sense residència a Mallorca. El Govern ha destacat que també servirà per allotjar-hi contactes estrets de persones afectades per l'aïllament o quarantena. Es tracta de l'hotel Pabisa Sofía, situat a la Platja de Palma.

Així, aquest nou establiment hoteler posa a disposició d'aquest servei 50 de les 272 habitacions dobles i 56 habitacions individuals en règim de pensió completa. Al llarg de la setmana vinent s'hi destinaran també la resta d'habitacions.

Salut ha explicat que l'empresa explotadora s'encarregarà de prestar els serveis de manteniment tècnic, de recepció i de seguretat, de neteja, de llum, aigua, gas i altres serveis essencials per al funcionament de les instal·lacions. Amb aquesta contractació, el Servei de Salut disposa de 628 habitacions a Mallorca destinades a visitants afectats pel virus: 328 a l'hotel Pabisa Sofía i 300 a l'hotel Bellver.

L'Executiu ha subratllat que totes aquestes contractacions es financen per mitjà del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de les Balears, autoritzats per la Comissió Europea. Aquesta redistribució de les ajudes europees s'emmarca en la decisió de la UE de flexibilitzar l'ús dels fons de cohesió per reforçar els sistemes sanitaris i la capacitat de resposta davant la crisi sanitària.

stats