Societat 16/04/2014

Repsol i La Caixa inverteixen en la motocicleta elèctrica

La catalana Scutum, que fa motocicletes amb bateries extraïbles, rebrà una injecció de dos milions d'euros

Europa Press
1 min

BarcelonaRepsol, La Caixa i el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) han invertit dos milions d'euros en l'empresa Scutum, que desenvolupa un nou concepte d'escúter elèctric basat en una plataforma elèctrica amb bateries extraïbles i de fàcil transport.

En una nota, Repsol explica que aquesta tecnologia, patentada per Scutum, evita l'obligatorietat de tenir un punt de recàrrega a prop del vehicle i permet als usuaris recarregar les bateries en les seves llars o oficines.

Els vehicles disposen de dos tipus de bateries, el primer consisteix en una de 16 quilos que es recarrega en 1,5 hores, i el segon, en una altra de més capacitat, amb 25 quilos, que necessita 3 hores de recàrrega, amb una suficiència de 80 quilòmetres.

Scutum, que va iniciar les seves operacions el 2011 a Esplugues de Llobregat (Barcelona), ha desenvolupat el primer model de motocicleta amb tecnologia pròpia patentada i amb un sistema de bateria extraïble i de fàcil transport.

Actualment, la companyia ja està comercialitzant el model S02, fàcilment adaptable a solucions professionals dirigides a empreses que disposen de grans flotes de motos, i disposa d'un prototip en el qual ha validat els components essencials, el model S01, dirigit al públic general.

Els nous socis aporten dos milions d'euros per industrialitzar la producció i llançar la comercialització d'aquest nou model S01; l'empresa està liderada per Carlos Sotelo, expilot professional i amb experiència comercial a l'àmbit de la mobilitat elèctrica.

stats